BÜYÜKŞEHİR 23 NİSAN SEVİNCİNİ KENTE YAYDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan coşkusu kentte 7’den 70’e herkesi sardı. Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ve Çocuk Atölyelerinde minikler öğretmenleri eşliğinde şarkılar söyleyip, dans gösterileri yaptı.

Güncel Yayın: 22 Nisan 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 22.04.2024 19:00:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan coşkusu kentte 7’den 70’e herkesi sardı. Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde ve Çocuk Atölyelerinde minikler öğretmenleri eşliğinde şarkılar söyleyip, dans gösterileri yaptı. Çocuklarını ve torunlarını izleyen veliler de 23 Nisan sevincine ortak oldu. Büyükşehir’in kurs merkezlerinde ise düzenlenen geleneksel oyunlarla öğrenciler hem 23 Nisan’ı kutladı hem de sınav stresi attı.  
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin coşku dolu 23 Nisan kutlamaları Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerine ve Çocuk Atölyelerine taşındı. Çocuklar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirilen kutlamalarda şarkılar söyleyip, dans gösterileri yaptı. Büyükşehir’in kurs merkezlerinde ise düzenlenen sandalye kapmaca, halat çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı gibi geleneksel oyunlarla öğrenciler hem 23 Nisan’ı kutladı hem de sınav stresi attı. 
Minikler 23 Nisan sevinci yaşadı
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Çocuk Gelişim Merkezlerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Tarsus 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi başta olmak üzere kentteki tüm çocuk gelişim merkezlerinde ve çocuk atölyelerinde düzenlenen 23 Nisan’a yakışır kutlamalara ailelerin de ilgisi yoğun oldu.  Tarsus 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerde çocukların mutluluğuna Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ortak oldu. Bando ekibi eşliğinde dans gösterilerine başlayan minikler yaş gruplarına göre şiir okuyup dans gösterilerini sundu. 23 Nisan hatıra köşesinde aileleriyle fotoğraf çekilen çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edildi. 
Tanışık: “Her sene olduğu gibi bu sene de bu coşkuyu sürdürüyoruz”
Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, 23 Nisan kutlamalarını eş zamanlı olarak tüm çocuk gelişim merkezlerinde ve çocuk atölyelerinde yaptıklarını ifade ederek, “Bu kutlamalara aylar öncesinden Atatürk'ün bizim için yaptığı yenilikler, Atatürk'ün bir lider olarak bizim hayatımızdaki öneminden bahsederek başladık. Ardından da çocuklarımız; öğretmenleriyle birlikte etkinliklerine, danslarına hazırlandılar ve bugün ailelerine coşkuyla sergilediler. Eş zamanlı olarak Büyükşehir Belediyesi çocuk atölyelerimizde de aynı coşku ve kutlamalar devam ediyor. Biz her sene olduğu gibi bu sene de bu coşkuyu sürdürüyoruz. Tüm çocuklarımızın ve tüm vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlu olsun” dedi. 
Veliler de minikler kadar eğlendi
Çağrı İşbaşa, kızı Beril’in Tarsus 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi’ne gittiğini ve çok memnun olduklarını ifade ederek, “Tüm çocuklarımızın 23 Nisan’ını kutluyoruz. Sadece Mersin’i değil, Tarsus'u kalkındıran Vahap Seçer Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çocuk Gelişim Merkezlerimizden çok memnunuz. İnce eleyip sık dokuyorlar, çocuklarımıza çok iyi bakıyorlar” dedi. Çocukların kutlamada çok eğlendiğini söyleyen İşbaşa, “Coşkuluydu, eğlenceliydi. Önceden güzel hazırlıklar yapıldı” diye konuştu.
“Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşadık”
Velilerden Melis Türksönmez Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezleri’nin çocuk odaklı bir eğitim sistemi uyguladıklarını ve çok memnun olduklarını anlattı. Türksönmez, “Çocuklarımız öğretmenleri eşliğinde çok güzel bir gösteri hazırlamışlar. Çok keyifli dakikalar geçirdik. Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşadık” dedi.
Begonvil Çocuk Gelişim Merkezine giden Asel’in annesi Güler Küçük de “Gayet de güzel bir gösteri hazırlamışlar. Biz Vahap Başkanımızdan çok memnunuz. Bir seneyi aşkındır buraya devam ediyoruz ve iyi ki böyle bir Çocuk Gelişim Merkezi açmış, çok memnunuz. Çocuklarımızdaki olumlu anlamdaki gelişmeleri fark ediyoruz. Özel bir okulla arasında bir fark yok diyebilirim” ifadelerine yer verdi.
Minik Asel de “Atatürk’ü çok seviyorum. Bugün 23 Nisan. Eğlendik, kutladık. Dans ettik. Okulumu çok seviyorum” dedi.
Torunları için 23 Nisan etkinliklerine katılan Mustafa Atılmış ise “Etkinlik çok güzel. Her şey var. İnsanlar çocuklarını, torunlarını almış gelmiş. Vahap Seçer şehrin her şeyi ile ilgileniyor. Mükemmel bir insan. Yapmadığı bir şey yok” diye konuştu.
Kurs merkezleri öğrencileri de 23 Nisan coşkusu yaşadı
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde de 23 Nisan heyecanı yaşandı. LGS’ye hazırlanan kurs merkezi öğrencileri için düzenlenen etkinliklerde geleneksel sokak oyunları oynandı. Sandalye kapmaca, yumurta taşıma, çuval ve hata çekme yarışı yapan öğrenciler eğlenceli dakikalar yaşadı.
“Çocuklar bizim geleceğimiz”
Halkkent Kurs Merkezi’nde Türkçe Öğretmeni olarak görev yapan Hilmi Erdoğan, çocukların 23 Nisan’da eğlenceli vakit geçirmelerini amaçladıklarını ifade ederek, “Özellikle geleneksel çocuk oyunlarını ön plana çıkardık. Sandalye kapmaca, halat çekme, çuval yarışı gibi etkinliklerle çocukların hoş vakit geçirmesini planladık. Çocuklar bizim geleceğimiz. Belediyenin tüm kurs merkezleri olarak çocuklarımızı ön planda tutarak onların hem akademik hem de sosyal gelişimlerini sağlamak amacıyla çalışmalar yapıyoruz” dedi.
“Kendi bayramım olduğunu daha iyi anladım” 
LGS’ye hazırlanan öğrencilerden Zeynep Büşra Çoban, 23 Nisan için bir araya geldiklerini belirterek, “Sandalye kapmaca olsun, yumurta yarışı olsun çok eğlenceli etkinlikler yaptık. Şiirler de okundu. Çok mutluyum. Kendi bayramım olduğunu daha iyi anladım” diye konuştu.
“23 Nisan coşkusunu çok güzel yaşadım”
Halkkent Kurs Merkezi öğrencilerinden Miray Ay, “Çok güzeldi, çok eğlendim. 23 Nisan coşkusunu çok güzel yaşadım” dedi.
 
  
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.