Lions Yaşam Merkezi'nin Temeli Atıldı

Mezitli Belediyesi, Türkiye’de ilk ve çok anlamlı bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Güncel Yayın: 25 Kasım 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 25.11.2023 11:35:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mezitli Belediyesi, Türkiye’de ilk ve çok anlamlı bir projeyi daha hayata geçiriyor. Mezitli Belediyesi ve Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği işbirliğiyle yapılan‘Mezitli Belediyesi Lions Yaşam Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti. Yeni Mahalle’de gerçekleşen törene; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği Uluslararası Direktörü DanyalKubin, Uluslararası Lions MD118 Konsey BaşkanıEnder Sakintuna, Uluslararası Lions 118U Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Erol Aydın,Uluslararası Lions 118U Yönetim Çevresi Geçen Dönem Genel YönetmeniAyşegül Taş, Uluslararası Lions 118U Yönetim Çevresi Genel Yönetmen 1. Yardımcısı Cengiz Kurt, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Mezitli Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı Gündüz Bakımevlerinin öğrencileri de törene katılarak, renk kattı. Mezitli Belediyesi Lions Yaşam Merkezi deprem bölgesinden gelen vatandaşların üretim ve satış mekanı olarak kullanılacak. Ayrıca çocuk gündüz bakımevi olarak da kullanılacak Yaşam Merkezi, çeşitli sosyal alanları da içinde barındıracak

“MEZİTLİ’YE 50 MİLYONLUK YATIRIM”

Yaşam Merkezi’nin temel atma törenini öncesi kısaca bilgi veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bugün güzel Mezitlimiz içerisinde anaokulu ve iş edindirme merkezini kapsayan önemli bir sosyal tesise daha kavuşuyor. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası Mezitli ve Mersin'in deprem illerine yakın olması ve Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Hatay illerinden Mezitli'deki yakınları olması nedeniyle Mersin’e 250 bin, Mezitli’ye ise 45 bin depremzede gelmişti. O dönemde biz belediye olarak hizmet yaparken halkımız ve birçok STK yanında özellikle Lions'larında büyük desteğini gördük. Meclisimizin oybirliği ile aldığı karar ve yaptığımız protokol çerçevesinde temelini belediyemizin hazırladığı depremzedelere yönelik bu tesisin yapımına tüm dünya Lions’larının emeği geçmektedir, katkı koymaktalar. Kendilerine teşekkür ederim. Depremzede çocuk ve yetişkinler için sosyal yaşam alanlarından oluşan bu tesis; zemin oturumu 758 metrekare olup, 2 kat ve yapı inşaat alanı 1656 metrekaredir. Maliyeti ise bugün ki değer ile 50 milyon TL’dir. Görevde olduğum 10 yıllık sürece Mersin Lions kulüpleri ile çok güzel iş birliğimiz oldu. Yaptıkları hizmetler için teşekkür ederim. Bu tesis ile de öncelikle gereksinmesi olan depremzedeler olmak üzere toplumsal bir hizmet daha yerine getirmiş olmaktasınız.Konfederasyon Başkanımız sayın Ender Sakintuna ile Federasyon Başkanımız Erol Aydın'a destekleri için şükranlarımı sunuyorum. DanyalKubin benim için çok özel bir insan onun için söyleyecek çok sözüm var.Danyal Bey olmasaydı bu eser olmayacaktı. Bu vesile ile kendisinin uluslararası platformda da ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğini söylemeden geçemeyeceğim.Katkılarınız için tekrar teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.