AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN ÜNİVERSİTE KAZANAN ÖĞRENCİLERE 3 MİLYON 976 BİN 800 LİRA DESTEK

Akdeniz Belediyesi, hizmete açtığı Etüt Merkezi sayesinde, bir yandan gençleri üniversite sınavına hazırlarken, diğer yandan Türkiye’nin farklı üniversitelerini kazanan öğrencilere de maddi destek sağlıyor.

Güncel Yayın: 06 Ocak 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 06.01.2024 12:04:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Akdeniz Belediyesi, hizmete açtığı Etüt Merkezi sayesinde, bir yandan gençleri üniversite sınavına hazırlarken, diğer yandan Türkiye’nin farklı üniversitelerini kazanan öğrencilere de maddi destek sağlıyor.

Son 2 yılda çeşitli üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerini kazanan öğrencilere 1 milyon 465 bin 800 lira eğitim desteği veren Akdeniz Belediyesi, bu yıl da 646 öğrenciye 2 milyon 511 bin lira destek verecek. Öğrencilere bu yılki desteğin ilk taksiti geçtiğimiz hafta hesaplarına yatırıldı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, öğrencilere katkı sunmayı sürdürüyor. Başkan Mustafa Gültak’ın göreve gelmesiyle birlikte ilçede eğitime yönelik projeler artarken, maddi anlamda da öğrencilere destek sağlanıyor. Akdeniz’e birçok yeni eğitim alanı kazandırılırken, hem üniversiteye hazırlanan hem de üniversiteyi kazanan gençler yalnız bırakılmıyor.

Üç yılda 3 milyon 976 bin 800 lira destek sağlanmış olacak

Mersin’in en cazibeli ve donanımlı etüt merkezlerinden birine sahip olan Akdeniz Belediyesi, girdikleri sınav sonucu üniversite kazanan öğrencileri de unutmayıp destek sunuyor. 2021 yılından bugüne dek üniversiteyi kazanan öğrencilere destek veren Akdeniz Belediyesi, aradan geçen süreçte 1 milyon 465 bin 800 lirayı öğrencilerin hesaplarına yatırdı. Bu yıl da 264 ön lisans, 382 lisans olmak üzere 646 öğrenciye 2 milyon 511 bin destek verilecek. Öğrencilerin ilk taksitleri hesaplarına yatırılırken, kalan taksitleri de önümüzdeki günlerde hesaplara aktarılacak.

“Etüt Merkezi sayesinde üniversite kazanan gençlerimizin sayısı arttı”

Eğitime büyük önem verdiklerinin altını çizen ve her zaman öğrencilerin yanında olduklarını belirten Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Göreve geldiğimiz günden beri en çok önemsediğimiz kesim, gençler ve kadınlardır. Birçok alanda olduğu gibi eğitimde de ciddi yatırımlar yaptık. Akdeniz’de, üniversiteye hazırlanan gençlerimizin yararlanacağı bir etüt merkezi yoktu.

Bu konuda hemen çalışmalarımıza başladık ve Metropol Gökdelen binasının 29’uncu katında güzel ve donanımlı bir etüt merkezi kurduk. Alanlarında uzman öğretmenlerimiz, burada lise mezunu gençlerimize, sayısal ve eşit ağırlık alanlarında kurs veriyor. Bu sayede ilçemizde

üniversiteyi kazananların sayısı her geçen gün artarken, aralarından Türkiye dereceleri kıran öğrencilerimiz de çıkmaya başladı.

Öte yandan son 3 yıldır Türkiye’de çeşitli üniversiteleri kazanan ve ailesi ilçede yaşayan öğrencilerimize maddi destek de sağlıyoruz. Bu yılla birlikte üniversitelerin 2 yıl, 4 yıl veya daha üzeri bölümlere yerleşen gençlerimize toplam 3 milyon 976 bin 800 lira destek sağlamış olacağız. Anasınıfından üniversiteye dek her yaş ve kesimden insanımızın hayatına dokunmaya, eğitim süreçlerine katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.