MESKİ, TÜRKİYE’DE BİR İLKE DAHA İMZA ATTI

Teknolojiyi yakından takip eden MESKİ, hayata geçirdiği dijital uygulamalarla birlikte Türkiye’de bir ilke daha imza attı. MESKİ, dijital dönüşüm projesi kapsamında en kapsamlı online hizmetler uygulamasını başlattı.

Güncel Yayın: 22 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 22.03.2024 16:15:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Teknolojiyi yakından takip eden MESKİ, hayata geçirdiği dijital uygulamalarla birlikte Türkiye’de bir ilke daha imza attı.  MESKİ, dijital dönüşüm projesi kapsamında en kapsamlı online hizmetler uygulamasını başlattı. Bu sayede,  vatandaşlar artık şubelere gelmeden MESKİ web sitesinde yer alan online işlemler menüsü üzerinden, abonelikle ilgili tüm işlemlerini kolaylıkla gerçekleştiriyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, dijital dönüşüm projesi kapsamında Türkiye’de bir ilke daha imza atarak, su ve kanalizasyon idareleri arasındaki en kapsamlı online hizmetler uygulamasını hayata geçirdi. MESKİ web sitesinde bulunan online işlemler menüsü üzerinden, vatandaşlar artık tüm işlemlerini şubelere gelmeden dijital ortamda konforlu bir şekilde gerçekleştirmeye başladı.
 
MESKİ’nin teknolojik yatırımları sayesinde ‘online.meski.gov.tr’ adresini kullanarak sisteme giriş yapan vatandaşlar; ilk abonelik, abonelik devir, abonelik fesih, bilgi güncelleme, borç sorgulama ve ödeme, oku & öde, faturalar ve dekont görüntüleme, fatura itirazı, aboneliğe ait su arıza bildirimi, kaçak su ihbarı, yapılandırma başvurusu, otomatik ödeme talimat sorgulama, randevu işlemleri, geçici kapama, tadilat başvurusu, su kesintileri ile ilgili bilgilendirme işlemlerini yapabilir. Bu sayede, MESKİ aboneleri şubelere gelmeye gerek kalmadan, bulundukları yerden abonelikle ilgili tüm işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabiliyor.
Tezcan: “En kapsamlı online hizmetler uygulamamızı hayata geçirmiş bulunuyoruz”
 
MESKİ Abone İşleri Dairesi Başkanı Saniye Selvi Tezcan, online abonelik işlemleriyle ilgili bilgiler aktararak, şu ifadeleri kullandı: “Kurumumuzca yürütmekte olduğumuz dijital dönüşüm projesi kapsamında su kanalizasyon idareleri arasında en kapsamlı online hizmetler uygulamamızı hayata geçirmiş bulunuyoruz. Kurumsal internet sitemizde bulunan online işlemler menüsü aracılığı ile artık abonelerimiz tüm işlemlerini şubelerimize gelmeden dijital ortamda gerçekleştirebilirler. Bu kapsamda, Türkiye’de bir ilke de imza atmış olmanın gururunu yaşamaktayız. Yenişehir, Mezitli, Akdeniz ve Silifke ilçe belediyeleri ile yapmış olduğumuz sistem entegrasyonları sayesinde, ilk abonelik müracaatında gerekli olan tüm evraklar tarafımızca sistem üzerinden kontrol edilerek, işlemler tamamen dijital ortamda tamamlanabilmektedir. Diğer ilçelerimizde ise talepler dijital ortamda alınarak, gerekli evrakların sisteme abone tarafından eklemesi sonrasında süreç yine dijital ortamda tamamlanacaktır. Buna ilave olarak abonelik devir, abonelik fesih ve tadilata istinaden yapılması gereken mühürleme talepleri ile birlikte, sistemimizde kayıtlı abonelik bilgilerine ait güncelleme işlemleri de yine online işlemler menümüz üzerinden yapılabilir.”
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.