MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ, "EMEKLİLERİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ" SÖZÜNÜN TUTULMADIĞINI SÖYLEDİ

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, emeklilerin tarihte ilk kez sosyal yardımlara muhtaç hale geldiğini öne sürerek, "Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözünün tutulmadığını söyledi.

Güncel Yayın: 30 Kasım 2023 - Perşembe - Güncelleme: 30.11.2023 18:49:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, emeklilerin tarihte ilk kez sosyal yardımlara muhtaç hale geldiğini öne sürerek, "Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözünün tutulmadığını söyledi. Emekliler için intibak düzenlemesi yapılmasını, TOKİ projelerinde kendilerine ayrılan kontenjanın artırılmasını, kira desteği verilmesini isteyen Kocamaz,  en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda özellikle muhalefet milletvekillerinin gündeminde emeklilerin sorunları ve talepleri vardı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz Cumhuriyet Halk Partisi grup önerisi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu adına söz aldı. Kocamaz, emeklilerin durumunu gündeme taşıyarak sorunlarını dile getirdi.

“EMEKLİLER İLK KEZ SOSYAL YARDIMA MUHTAÇ”

Her geçen gün artan hayat pahalılığı ve enflasyonun, emeklileri geçinemez ve en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz hale getirdiğini söyleyen İYİ Parti Mersin Milletvekili Kocamaz, emeklilere seçim öncesi Hükümet tarafından verilen sözlerin ne yazık ki bugüne kadar tutulmadığını belirtti.

Kocamaz, “Emekliler yüksek enflasyon, hayat pahalılığı ve günlük yapılan zamlar karşısında inim inim inlemeye başlamış ve tarihinde ilk kez bu Hükümet döneminde sosyal yardımlara muhtaç hâle gelmiştir.Seçim öncesi Hükümet tarafından "Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceğiz." sözü de ne yazık ki tutulmamıştır” dedi.

16 milyona yakın emeklinin büyük bir çoğunluğunun asgari ücretin altında, 7.500 TL'nin bile altında aylık almaya başladığını dile getiren Kocamaz, emekli maaşlarının hem açlık sınırı hem de yoksulluk sınırının altında kaldığını söyledi.

İYİ Partili Kocamaz, emeklilere Hükümet tarafından seçim öncesi verilen sözlerin tutulması ve en düşük emekli maaşının en az asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini ifade etti.

“MUHALEFETİN SESİNE KULAKLARINIZI TAMAMEN TIKAMAYIN”

Geç de olsa çalışan emeklilerin 5 bin TL'lik ikramiyeden yararlandırılacak olmasının memnuniyet verici bir gelişme olduğunu söyleyen Kocamaz, “Kanun teklifi görüşmeleri sırasında sizlere buradan o kadar söyledik ‘Ayrımcılık yapmayın, çalışan emeklilerimizi de 5 bin TL'lik ikramiyeden yararlandırın’ diye…Bizleri dinlemediniz, tekliflerimizi reddettiniz ama şimdi bizim sözümüze geldiniz ve çalışan emeklilerimize de 5 bin TL'lik ikramiye ödemesi yapacaksınız. Bunu zamanında yapsaydınız da çalışan emeklilerimizi mağdur etmeseydiniz olmaz mıydı? Muhalefetin sesine kulaklarınızı tamamen tıkamayın. Bizler de bu ülkenin insanıyız ve bu milletin iyiliği için uğraş veriyoruz” şeklinde konuştu.

“İNTİBAK DÜZENLEMESİ HAYATA GEÇİRİLMELİ…”

Emekliler için intibak düzenlemesi yapılmasını, TOKİ projelerinde kendilerine ayrılan kontenjanın artırılmasını, kira desteği verilmesini isteyen Burhanettin Kocamaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Emekli aylıkları arasındaki eşitsizlik çözülmemiş ve emekli kesim tarafından talep edilen intibak düzenlemesi henüz gerçekleşmemiştir. İntibak düzenlemesi 2000 yılı sonrası emekliler için de mutlaka uygulanmalıdır. Ayrıca, emekliler TOKİ projelerinde kendilerine ayrılan kontenjanın yüzde 50'ye çıkarılmasını talep etmektedir. Hükümetten kira desteği bekleyen emeklilerimiz sağlık katkı paylarından muaf sayılmayı ve vergi iadesinin yerine getirilen yüzde 5 oranındaki ek ödemenin de en az yüzde 10'a yükseltilmesini beklemektedir.”

CHP'nin grup önerisinin yanı sıra Saadet Partisi, İYİ Parti ve HEDEP'in grup önerileri kabul edilmedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.