“MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ” DÜZENLENDİ

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: DİJİTALLEŞMEYİ, EKONOMİYE OLUMLU YANSITMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Güncel Yayın: 25 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 25.10.2023 22:27:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ DR. LEVENT UYSAL: DİJİTALLEŞMEYİ, EKONOMİYE OLUMLU YANSITMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Mersin Valiliği ve Nişantaşı Eğitim Vakfı tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen “Mersin Ekonomi Zirvesi” iş dünyası, sektör temsilcileri ve akademisyenlerin yoğun katılımıyla düzenlendi. “Gelenekselden Dijital Ekonomiye: Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye” ana temasıyla yapılan “Mersin Ekonomi Zirvesi”nde Mersin’in ekonomik yatırım kalkınması ele alındı. Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal “Mersin’in ekonomik potansiyeli oldukça yüksek. Yerli ve yabancı yatırımcıları Mersin’e çekebilirsek, şehrimiz daha çok kalkınır ve farklı farklı iş sahaları açılır. İstihdam sağlama oranı yükselir.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet’in 100.yılına sayılı günler kala Mersin Valiliği ve Nişantaşı Eğitim Vakfı, Mersin’de bir ilke imza attı. “Gelenekselden Dijital Ekonomiye: Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye” ana temasıyla düzenlenen “Mersin Ekonomi Zirvesi”nde, “Küresel Ekonomide Güncel Yaklaşımlar”, “Enerjide Yeni Dengeler”, “Tarımda Yeni Vizyon” ve “Geleceği Dönüştüren Teknolojiler” konuları görüşüldü.

“Mersin Ekonomi Zirvesi”nin moderatörlüğünü Gazeteci Aslı Şafak üstlenirken, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Arzova “Yeşil Ekonomi Tarım ve Gıda Sektöründe Akıllı Uygulamalar”, Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu “Küresel Ticarette Yeni Gelişmeler”, İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz “Dijitalleşen Para ve Sermaye Piyasaları”, Business Technology Solution Genel Müdürü Nadi Tanca “Yapay Zeka ve Değişen İş Hayatı” konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

Düzenlenen “Mersin Ekonomi Zirvesi”ne Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Milliyetçi Hareket Partisi Mersin İl Başkanı Serdar Soydan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, iş dünyasının yöneticileri, bölge müdürleri, sektör temsilcileri, akademisyenler ve kentin dinamikleri katıldı.

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, Nişantaşı Eğitim Vakfı’nın misyonundan söz etti. Milletvekili Uysal, merhum babasının da eğitimci olduğunu hatırlatarak “Nişantaşı Eğitim Vakfı’nı kurmamın ana nedeni benim babamdır. Tarsus’un Evci Köyü’nde doğmuş, Çukurova Üniversitesi’nin kurucu takımında olan isimden biriydi. Eğitime ömrünü adayan babamın anısını yaşatmak için Nişantaşı Eğitim Vakfı’nı kurduk. Teoriye ve uygulamalı eğitime çok önem veriyoruz. Bugün itibariyle 53 bin öğrencimiz var, 10 bin öğrencimiz yüzde yüz burslu okuyor. Ülkelerin gelişebilmesi, örnek gösterilebilmesi eğitim kalitesinin yüksek olmasından geçiyor. Verdiğiniz eğitim ne kadar iyi olursa yetiştirdiğiniz iktisatçılar, ekonomistler ne kadar donanımlı ve bilgili olursa ülkeye artı değer sağlıyor.” dedi.

Cumhuriyetin 100. Yılına girerken böyle anlamlı bir etkinliğe ve ilke imza atıyor olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Milletvekili Uysal “Mersin Valiliğimiz ile Nişantaşı Eğitim Vakfı olarak ilkini düzenlediğimiz ‘Mersin Ekonomi Zirvesi’ kentimizin ekonomi alanında potansiyelini artırmak ve doğru yatırımları Mersin’e çekebilmek adına çok önemli. Profesörlerimiz, hocalarımız hem bilgilerini aktardılar hem de Mersin’in ekonomisi için izlenmesi gereken yol haritasını bize çizdiler. Sanayisi, lojistiği ve dış ticaretteki başarısı ile öne çıkan Mersin, yabancı yatırımcıların da gözbebeği konumunda. Zirveden çıkacak sonuçların, iş dünyamıza olumlu yansımasını temenni ediyorum. " ifadelerine yer verdi.

Daha sonra söz alan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal'a kente sunduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek " Çok anlamlı bir hafta içerisindeyiz. Cumhuriyetimizin 100.yılındayız. Mersin Milletvekilimiz Levent Uysal'a Nişantaşı Eğitim Vakfı ile Mersin'deki üniversitelerimizi entegre ederek çalışmalar yaptığı için teşekkür ediyorum. İktisat hayatımızın her alanında olan bir bilim dalı. Çağın ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte atölyelerde fabrikalaşmaya geçildi ve iktisat tanımı yeniden şekillendi. Artık dijitalleşmeden ve teknolojiden bahsediyoruz." dedi.

Ayrıca Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin'in ekonomide potansiyeli yüksek bir kent olduğunu belirterek "Mersin, Gayri Safi Yurt İçi Hasıla listesinde ilk 10 kent arasında. Hem nüfusu hem de yüz ölçümü itibarıyla yine ülke sıralamasında ilk 10'un içerisindeyiz. Vergi gelirleriyle ilk 6 içerisindeyiz. Gümrük kapılarından yapılan ihracat, ithalat rakamlarıyla 35 milyar doları yakalamış bir iliz. Sanayisiyle, yüzlerce firmasıyla hem iç hem dış piyasaya ürünler üreten, tarımda 8 üründe Türkiye sıralamasında 1'inci, 29 üründe de ilk 3'te yer alan bir kentiz. OSB'leri artan bir iliz. Etaplarıyla beraber 10 OSB'ye ulaştık. İstihdamda 25 bine ulaştık. Hedef, 50 bin olarak belirlenmiş durumda. Uluslararası limanımızla da dünyanın her tarafına seferler yapılıyor. Burada ciddi bir gemi trafiği söz konusu. 2,6 milyon TEU elleçleme kapasitesiyle bu ekonomik yapı içerisinde yer alıyor. İlimizin potansiyeli çok. Şu an itibarıyla halı hazırda ilimizde devam eden kamu yatırımı sayısı 639. Bunları değeri de 98 milyar lira." ifadelerine yer verdi.

“Mersin Ekonomi Zirvesi”nde dijital gelişimin ekonomiye katkıları, yatırım gücünün artması için yapılması gereken başlıklar konuşuldu ve geleneksel ekonomiden vazgeçmemek gerektiği vurgulandı. Eski üretim modülünü elde tutarak, dijitalleşmeyi bu yüzyıl ekonomisine entegre etmenin kentlerin dönüşümü için yararlı olacağı anlatıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.