BAŞKAN SEÇER’DEN MUT’A ÇIKARMA!

Başkan Vahap Seçer, Mut ilçesine çıkarma yaptı. Seçer, Büyükşehir’in üretimi ve üreticiyi desteklediği projelerinden olan Zeytin Fidanı, Hamur Yoğurma Makinesi ve Sulama Borusu Dağıtım Töreni’ne katılırken, ardından esnaf, vatandaş ve üreticilerle buluştu

Güncel Yayın: 15 Nisan 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 15.04.2023 10:28:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 16 dk.
Google News

Başkan Vahap Seçer, Mut ilçesine çıkarma yaptı. Seçer, Büyükşehir’in üretimi ve üreticiyi desteklediği projelerinden olan Zeytin Fidanı, Hamur Yoğurma Makinesi ve Sulama Borusu Dağıtım Töreni’ne katılırken, ardından esnaf, vatandaş ve üreticilerle buluştu. Seçer program kapsamında, Mersin Büyükşehir tarafından Mut’a kazandırılan Fatma Türkon Köprüsü’nü de inceledi ve köprünün isminin ‘100. Yıl Cumhuriyet Köprüsü’ olacağını duyurdu.

Tarımsal destek dağıtım töreninde konuşan Seçer, üretime, üreticiye ve alın terine verdikleri değerden söz ederek, “Sizleri seviyoruz. Siz üreten, Türkiye ekonomisine katkı sunan insanlarsınız. Siz yaşamı sürdürülebilir kılan, eli öpülesi çiftçilerimizsiniz” dedi.

Büyükşehir olarak, hizmetlerde herhangi bir ayrımcılık yapmadıklarının altını çizen Seçer, “Bu ülke ne çekiyorsa ayrımcılıktan, adam kayırmadan çekiyor. Benim arkadaşım, mahallelim, köylüm, partilim konusu işin içine girdiğinde bugün olduğu gibi Türkiye'de dengeler bozuluyor.  Biz belediyelerde halkımıza nasıl adaletli hizmet götürüyorsak, 15 Mayıs sabahından itibaren Türkiye'ye de aynı şekilde hizmet götüreceğiz” dedi.

Seçer, görev süresi boyunca merkezi hükümet tarafından hizmet alma noktasında ayrımcılığa uğradığını belirterek, “4 yıllık Belediye Başkanlığı dönemimde bu iktidardan aklımda kalan; bana yapılan ayrımcılık, haksızlık ve adaletsizlik olacak” dedi.

MERSİN / (FOTOĞRAFLI – GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir’in üreticiyi desteklemek ve üretimi teşvik etmek için ‘Destek Büyükşehir’den, Üretim Çiftçiden’ sloganı ile Mut ilçesinde gerçekleştirdiği Zeytin Fidanı, Hamur Yoğurma Makinesi ve Sulama Borusu Dağıtım Töreni’ne katıldı.

Mut’a çıkarma yapan Başkan Seçer, tarımsal dağıtım töreninin ardından ise Mut’taki esnaf, vatandaş ve üreticilerle bir araya geldi. Mut halkının sorun ve taleplerini dinleyen Seçer, Mersin’in her bölgesine ayrım yapmaksızın hizmet götürdüklerini vurgulayarak, vatandaşların talepleri için de gece-gündüz çalıştıklarını söyledi. Seçer son olarak ise Büyükşehir Belediyesi tarafından Mut’a kazandırılan Fatma Türkon Köprüsü’nü inceledi. Seçer, köprünün isminin ‘100. Yıl Cumhuriyet Köprüsü’ olacağını duyurdu.

“Siz üreten, Türkiye ekonomisine katkısı sunan insanlarsınız”

Mut programlarında Başkan Vahap Seçer’e; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin Milletvekili Adayları Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Mehmet Gültekin Uğur ile CHP Mut İlçe Başkanı Ali Kaya eşlik etti. Mut’ta özellikle gençlerin yoğun ilgisi ile karşılanan Başkan Seçer’e ‘Yanındayız Vahap Seçer' sloganları atıldı.

‘Destek Büyükşehir'den Üretim Çiftçiden’ tarımsal destek dağıtım programında konuşan Başkan Seçer, “Üretime, üreticiye, alın terine değer veren bir belediye ve Belediye Başkanı olarak, her yıl olduğu gibi yine burada üreticilerimizle buluştuk ve onlara üretimlerini daha kaliteli yapsınlar diye, işlerini kolaylaştırmak için tarımsal desteklerin teslimini yapmak üzere geldik. Sizleri seviyoruz. Çünkü siz üreten, Türkiye ekonomisine katkı sunan insanlarsınız. Siz gurur kaynağı olan halkımızın sofrasına gıda üreten, yaşamı sürdürülebilir kılan, eli öpülesi çiftçilerimizsiniz” dedi.

“Zeytin, Mut’un en önemli gelir kalemlerinden biri”

Bu törende zeytin fidanı, hamur yoğurma makinesi ve sulama borusu dağıtımları gerçekleştirdiklerinden bahseden Seçer, “Toplamda 28 mahallemiz hamur yoğurma makinesi talep etmiş ve 28’ine de bugün teslimatını yapacağız. Zeytin, Mut’un en önemli gelir kalemlerinden biri. Mersinimizde üretilen zeytinin her 10 kilosundan 6’sı da burada üretiliyor. Hem Mersin hem Türkiye ekonomisine bu üretimle çok önemli katkılar yapılıyor. Mersin genelinde 2 bin 133 üreticimize 42 bin 660 adet zeytin fidanı dağıtacağız. Bunun Mut’a düşen payı da bugün burada değerli üreticilerimize dağıtılacak ve onlar da artık üretime katkı haline gelecek. 70 mahallede, 82’si kadın olmak üzere toplam 330 üreticimize 6 bin 600 adet zeytin fidanı teslimatını almış olacaklar” diye konuştu.

“Mut tarımsal üretimin en fazla yapıldığı ilçemiz”

Tarımsal üretimde en önemli konunun sulanabilir arazilerde üretim yapmak olduğuna da değinen Başkan Seçer, kuru arazide üretim yapıldığında verimin de, kalitenin de düşük olduğuna değindi. Toprağı ve bitkiyi suyla buluşturmanın önemine de vurgu yapan Seçer, “Mut’un su kaynakları kıt. O nedenle burada sulama borusu ihtiyacı oluyor. Mut yüz ölçümü ile ilçelerimiz arasında en büyük ilçemiz. Mut tarımsal üretimin en fazla yapıldığı ilçemiz. Biz göreve geldiğimiz günden beri üreticilerimize yaklaşık 162 kilometre sulama borusu dağıttık. Bunun yüzde 25'lik dilimi Mut’a verildi. Toplam 17 mahallede, sulama kooperatiflerimize 19 bin metre HDPE sulama borusu desteğini de bu yıl sağlayacağız. Mut’a ayrımcılık yaptığımızdan, daha fazla verelim anlayışından değil; Mut’ta üretim olduğu ve Mut’un ihtiyacı olduğu için bunu veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bu ülke ne çekiyorsa ayrımcılıktan çekiyor”

Büyükşehir Belediyesi olarak, hizmetlerde herhangi bir ayrımcılık yapmadıklarının da altını çizen Başkan Seçer, “Bu işlerde kimsenin torpili geçmiyor. Başkan’ın da dâhil. Biz ne diyoruz; ‘Bu ülke ne çekiyorsa ayrımcılıktan, adam kayırmadan çekiyor. Benim arkadaşım, mahallelim, köylüm, partilim konusu işin içine girdiğinde bugün olduğu gibi Türkiye'de dengeler bozuluyor’.  Ama biz belediyelerde halkımıza nasıl adaletli hizmeti ayrım yapmadan götürüyorsak, 15 Mayıs sabahından itibaren Türkiye'ye de aynı şekilde hizmet götüreceğiz” dedi.

Tarımın önemli olduğunu ve desteklerin de bunlarla sınırlı kalmadığını kaydeden Başkan Seçer, Mut’ta 2023 yılı içerisinde alıç, badem ve incir fidanı dağıtımı olacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat eden, kaydı alınan ve uygunluğu olan her üreticinin de bu destekten yararlanacağını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, ‘Hadi Gel Köyümüze Destek Verelim Projesi’nin de 4. yılına girdiğini ifade etti. Proje kapsamında her yıl 1500 küçükbaş hayvan dağıttıklarını ve bu rakamın 3 yılda 4 bin 500 küçükbaş hayvana ulaştığını belirten Seçer, bu sayede Mersin genelinde toplam 180 ailenin küçükbaş hayvancılık işletmesi haline geldiğini söyledi.

“Toplam 360 adet güneş enerji paneli desteği bu yılın programında”

Büyükşehir tarafından bu yıl uygulamaya koyulan güneş enerji paneli desteği hakkında da bilgiler veren Seçer, “Özellikle Yörük, konar göçer kardeşlerimi ilgilendiriyor. Hayvancılıkla uğraşan, kışın aşağılara inip, yaz aylarında yaylalara çıkan, hayvancılıkla iştigal eden bu kardeşlerimiz için yüzde 50 hibeli toplam 360 adet güneş enerji paneli desteği de bu yılın programında. Kayıtlarımız devam ediyor. Bu yıl içerisinde bu vatandaşlarımıza yaylalara çıkmadan güneş panelleri teslim edilecek” dedi.

“Mut’un aydınlık yüzlü insanını seviyoruz”

Konuşmasında yol yapımına verdikleri önemden de söz eden Başkan Seçer, son 3 yılda 1,5 milyon ton sıcak asfalt kullandıklarından bahsederek, “Mut’u, Mut’un aydınlık yüzlü insanını seviyoruz. Atatürkçü olduğumuz için, Mutlular Atatürkçü olduğu için ayrı bir seviyoruz. Üretimin pazara sağlıklı gelmesi lazım. Köyden şehre gelen bir vatandaşın konforlu seyahat etmesi lazım. Yol yapımına önem veriyoruz. Tüm Mersin'de, dur durak bilmeden, son 3 yılda 1,5 milyon ton sıcak asfalt kullandık. Bu yıl da programımızda yaklaşık 600 bin ton sıcak asfalt kullanılacak. Geçen yıl dâhil grup yolları ve köylerde 2 bin 200 kilometre sathi kaplama yollar yaptık. Mut'ta 14 bin 35 ton sıcak asfalt kullanarak toplamda 231 kilometre de sathi asfalt kaplama işlerimizi tamamladık. 2023 yılı programımıza 3 yılda kullandığımız sıcak asfaltın 16 bin ton fazlasını aldık. Bu yıl içinde hummalı bir şekilde Mut’ta sıcak asfalt çalışması ve 140 kilometre sathi kaplama çalışmasını tamamlayacağız” diye konuştu.

“Bu iktidardan aklımda kalan, bana yapılan ayrımcılık ve adaletsizlik olacak”

14 Mayıs’ın önemli bir gün olduğunu söyleyen Başkan Seçer, görev süresi boyunca merkezi hükümet tarafından hizmet alma noktasında ayrımcılığa uğradığını belirterek, “4 yıllık Belediye Başkanlığı dönemimde bu iktidardan aklımda kalan; bana yapılan ayrımcılık, haksızlık, adaletsizlik, adam kayırmacılık olacak. Bu Türkiye toplumunu çürütüyor. Yetim hakkına tenezzül etmek, kul hakkına tenezzül etmek; Türkiye’yi, toplumu çürütüyor” dedi.

“Mersin’i şaha kaldıracağız”

Belediye Başkanı olarak Mersin’in dört bir yanında önemli hizmetler verdiklerini ifade eden Başkan Seçer, “Türkiye’nin değişime ve dönüşüme ihtiyacı var. Biz Millet İttifakı ile beraber bu seçimlere giriyoruz. Bugüne kadar belediye başkanlarınız oy verdiğiniz ve desteklediğiniz için başınızı öne eğdirmediyse emin olun 15 Mayıs’tan sonra da Millet İttifakı iktidarında Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’nda destek olanların başı öne eğilmeyecek. Bunun teminatı biz olacağız. Biz kentimizin menfaatlerini kollayacağız. Emin olabilirsiniz 15 Mayıs sabahı iktidar değiştiğinde, yeni iktidar belediyeler arasında ayrımcılığı kaldırdığında, adalet sağladığında Mersin’de yaptığımız hizmetin 5 katı fazlasını yapacağız. Bu sözü de altını çizerek veriyorum. Mersin’i şaha kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Başkan Seçer, 17 aydır Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda finans kullanımı konusunda imzada bekleyen Metro Projesi’ni hatırlatarak, “Projeye Ulaştırma Bakanlığı izin verdi ama inşaat başlayınca, inşaat yürümesin diye, talebimiz olan dış ya da iç finans kullanımına dair imza Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda takıldı. Bakan da buradan milletvekili adayı oldu. Buradan bu mesajı size veriyorum. Bakın 17 aydır o evrak Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda bekliyor, imzalanmadı. Şimdi bu adaletsizlik, bu bana yapılan haksızlıktır. Aslında Mersin halkına yapılan haksızlıktır” dedi.

Depremin ardından Mersin’e gelen depremzedelerin oluşturduğu nüfus göçü dolayısıyla Mersin’e özel statü tanınması için merkezi hükümete çağrıda bulunduğunu ifade eden Başkan Seçer, “İnşallah bizim iktidarımızda nasip olacak. Dönecek 15 Mayıs sabahı yeni iktidar; ‘Bu Mersin’e haksızlık yapıldı. 350 bin depremzedeyi ağırladı, Mersin'e dokunalım, Mersin’e yardımcı olalım. Mersin halkı şefkatli elleriyle depremzedeleri bağrına bastı’ diyecek. Böyle adaletli bir cumhurbaşkanı, böyle adaletli bir iktidar gelecek. Buna canı gönülden inanıyorum. 15 Mayıs'tan sonra size söz, bu problemleri de hep beraber merkezi hükümet ile yeni iktidarla beraber çözeceğiz. Mersin'e yatırım akmasını sağlayacağız” diye belirtti.

Antmen: “Başkanımız Türkiye'de sosyal belediyeciliğin en önemli örneklerini verdi”

Konuşmasında, Başkan Vahap Seçer’in seçildiği günden bugüne kadar, kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan bütün ilçelere hizmet ettiğini dile getiren CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Başkanımız sadece Mersin’de değil, Türkiye'de sosyal belediyeciliğin en önemli örneklerini verdi. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile de her yer Mersin gibi olacak. Herkes ötekileştirilmeden hizmete, sosyal devlete ve hukuk devletine doyacak” diye konuştu.

Yılmaz: “Meyve ve sebze halimiz için destek bekliyoruz”

Daha sonra söz alan Mut Ziraat Odası Başkanı Muharrem Yılmaz da, toprak analiz makinesi taleplerine Büyükşehir’den olumlu yanıt aldıklarını belirterek, teşekkürlerini iletti. Önlerinde bir kayısı sezonu olduğunu ve çiftçilerin bu konuda yoğun talepleri olduğunu da sözlerine ekleyen Yılmaz, “Bizim meyve sebze halimiz çok kötü. Bu konuda sizden destek istiyoruz. Organize Sanayi Bölgesi’nin yol yapımı tamamlandı. Bu konuda teşekkür ediyoruz. Ayrıca ilçemize en azından 1 adet de Sarı Limon otobüslerden istiyoruz” dedi.

İnanıcı: “Mut’un bütçeyi hak eden bir ilçe olduğunu düşünüyorum”

Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerden çok memnun olduklarını ifade eden Mut Göksu Kooperatifi Başkanı Yahya Kemal İnanıcı, “Özellikle köyümdeki yol genişletme ve asfalt çalışmaları, erik boylama makinesi ve sulama boruları için çok teşekkür ediyoruz. Mut ilçemiz aslında çok güzel iklimi olan ve güzel meyveleri olan bir yer. Geçen yıl Vahap Başkanımız bir konuşmasında, Mersin’in çok göç alan bir kent olduğunu ve bunun için ayrı bir bütçe ayrılması gerektiğini söyledi.  Mut’un da, bütçeyi hak eden bir ilçe olduğunu düşünüyor ve sizin de bunu gözetmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Törende yaptığı konuşmada Başkan Seçer’e teşekkür eden Yazalanı Mahallesi Muhtarı Ali Yaman, “Başkanıma, Organize Sanayi Bölgesi yolu için ve Fatma Türkon Köprüsü için teşekkür ederim. Ayrıca mahallem adına hamur yoğurma makinesi istemiştim. Sağ olsunlar, onu da verdiler” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği desteklerden faydalanan üreticilerden Arife Talas ise, “Bir çiftçi ve üretici olarak şükranlarımı sunuyorum. Taleplerimize destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e tüm çiftçiler ve üreticiler olarak teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sevgi: “Fidan, ağaç ve meyve yetiştirmek iyi bir şey”

Fidan dağıtımından faydalanan üreticilerden Nurullah Sevgi de “Fidan, ağaç ve meyve yetiştirmek iyi bir şey. Kendi tarlamızda boş yer olduğu ve fidan almaya da imkânımız olmadığı için zeytin fidanı için Büyükşehrimize başvurduk. Onlar da talebimiz üzerine getirdiler. Bu faaliyeti çok güzel buldum. Büyükşehrimizin genç girişimlere yardımcılığından dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.

Dağıtım törenin ardından Mut ilçesinde esnaf ziyareti yapan Başkan Seçer, ‘Hayırlı işler’ temennisinde bulundu. Esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Seçer, Mut’lular tarafından büyük bir ilgi ve sevgi ile karşılandı.

Fatma Türkon’daki köprünün adı ‘100. Yıl Cumhuriyet Köprüsü’ olacak

Mut’a kazandırdıkları Fatma Türkon Köprüsü incelemesinin ardından bir açıklama yapan Başkan Seçer, köprünün isminin de ‘100. Yıl Cumhuriyet Köprüsü’ olacağını söyledi. Seçer, köprünün yanında yer alan dereyi de rekreasyon alanı olarak düzenleyeceklerini kaydetti. Başkan Seçer, “Mut için 56 bin metrekarelik bir rekreasyon alanı çıkacak. İçerisinde; çocuklarımızdan gençlerimize, kadınlara kadar her kesime hitap eden alanlar olacak. Köprüyü bitireli yaklaşık 2 ay oldu. 6 Şubat depreminden hemen önce bitirdik ve 6 Şubat haftası açılışını yapacaktık ama maalesef yaşadığımız acılar neticesinde de iptal etmek durumunda kaldık. Ama hizmete açmıştık. Ben de bugün hem incelemeye hem de buranın ismini vermeye geldim. Bu köprünün ismini ‘100. Yıl Cumhuriyet Köprüsü’ olarak burada kayıtlara geçmek istiyorum. Hayırlı olsun. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş Yıl Dönümüne denk gelen bir çalışmamız oldu. Bu köprü birçok güzergâhı kısaltacak bir köprü. Son derece geniş, işlevsel bir köprü. Mut’umuza, Mutlu yurttaşlarımıza hayırlı, uğurlu olsun diyorum” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.