Başkan Kılınç'tan Kamuoyu Açıklaması

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç kamuoyunu bilgilendirmek adına açıklamalarda bulundu. Kılınç açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Güncel Yayın: 15 Haziran 2023 - Perşembe - Güncelleme: 15.06.2023 14:50:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç kamuoyunu bilgilendirmek adına açıklamalarda bulundu. Kılınç açıklamasında şu ifadelere yer verdi.Değerli hemşehrilerim,
Saygıdeğer kamuoyu.
 
Son günlerde özellikle sosyal medya üzerinden belediyemizi hedef alan, kasıtlı veya kasıtsız ithamlar nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.
Bahse konu ithamlar üzerinden belediyemizin yaptığı hizmetler gölgelenmeye çalışılmakta, özellikle bozuk yollar konusunda sosyal medyada dolaşan iddia ve ithamlar vatandaşlarımızın yanlış bilgilendirilmesine neden olmaktadır.
 
Değerli hemşehrilerim,
Anamur Belediye Başkanlığı görevine seçildiğimiz günden itibaren ilçemiz Anamur’un en önemli sorunu olduğunu tespit ettiğimiz yol sorununu kalıcı olarak çözmek ve maliyeti yarı yarıya düşürmek amacıyla belediyemize 47 iş makinesi ve araç kazandırdık. Taş ocağı ve asfalt şantiyesi kurduk. Hiç bulunmayan asfalt dökme aracını 2’ye çıkardık. Piyasa fiyatının neredeyse yarısına üreterek 56 mahallemizin tamamında asfalt dökme atağı başlattık.
Neredeyse 50 yıldır hiçbir kurumun sahiplenmediği köy yollarımız başta olmak üzere şehir merkezimizin tamamında asfalt çalışmaları gerçekleştirdik. Geçtiğimiz 4 yıllık süreçte 600 kilometrenin üzerinden asfalt dökerek Anamur Belediyesi’nin tarihinde bir rekora imza attık.
Kendi iş makinelerimiz ve oluşturduğumuz profesyonel ekibimizle 24 saatin 15-16 saatinde asfalt dökerek tam anlamı ile gece yatmadık, gündüz oturmadık. 
Örneğin ilçemizin en geniş yol ağına sahip mahallesi Ören’de 2020 yılında 40 kilometreyi aşkın asfalt dökümü gerçekleştirdik. Ancak bizim çalışmalarımızın hemen arkasından plansız programsız, kurumumuza danışılmadan MESKİ tarafından gerçekleştirilen çalışmalar nedeniyle döktüğümüz asfalt senesini doldurmadan bozuldu. Bunun yanında DSİ tarafından Kapalı Devre Sulama Sistemi için başlatılan kazı çalışmaları nedeniyle de Ören Mahallemize döktüğümüz asfaltın tamamı tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildi. Şehrimizin genelinde gerçekleştirilen ve tamamlanamayan Kapalı Devre Sulama Sistemi nedeniyle asfalt çalışması gerçekleştirdiğimiz tüm mahallelerimizde aynı sorunla karşılaşılmaktadır. 
Kanuni olarak Kapalı Devre Sulama Sistemi’nin bozduğu tüm yolların, kazı çalışması gerçekleştiren mütahit firma tarafından yapılması zorunludur. İlgili firma bozduğunu yapmakla mükelleftir ancak hem DSİ ile hemde mütahit firma ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, bozulan yerlerin Kapalı Devre Sulama Sistemi’nin tamamlanmasının ardından yapılacak olan testler sonucunda tamir edileceği belirtilmiştir. 
Hal böyle iken, Anamur Belediyesi’nin döktüğü asfalt başka kurum ve kuruluşlar tarafından bozulmuşken sosyal medya üzerinden belediyemizi çalışmamak ve sorumluluklarını yerine getirmemekle suçlamaya çalışmak, gecesini gündüzüne katan mesai arkadaşlarımızın motivasyonunu düşürmekten başka bir şeye yaramamaktadır. 
Belediyemizden talepte bulunmak, ortada bir yanlış varsa bunu dile getirmek ve eleştirmek vatandaşlarımızın en temel hakkıdır. Ancak gerçeği bildiği halde konuyu çarpıtmak, sosyal medyadan yapılan ithamlarla kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyi amaçlamak hiçbir Anamurlu’ya yakışmayacak bir davranıştır.
Sonuç olarak Anamur Belediye Başkanlığımıza bağlı tüm ekiplerimiz, vatandaşlarımızın konforu, refahı ve memnuniyeti için 24 saat esasına göre 56 mahallemizin tamamında çalışmalarını gerçekleştirmeye devam edecektir. Asfalt başta olmak üzere vatandaşlarımızdan gelen tüm talepleri sırası ile yerine getirerek ilçemiz Anamur’u 21. yüzyıla yakışır bir hale getirecektir. 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 
                                                                             Hidayet KILINÇ
Anamur Belediye Başkanı
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.