Yenişehir Belediyesinden 51 amatör spor kulübüne 650 bin TL’lik destek

Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısının Birleşimi, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı.

Güncel Yayın: 07 Kasım 2023 - Salı - Güncelleme: 07.11.2023 18:52:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısının Birleşimi, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Yenişehir Belediyesi tarafından ilçedeki 51 amatör spor kulübüne maddi destek sağlanması ile ilgili madde görüşülerek, kabul edildi.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Mecliste, Yenişehir’de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine nakdi yardım talebi ile ilgili teklife ait Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim Bilişim Gençlik Komisyonu ile Toplumsal Adalet ve Cinsiyet Eşitliği Komisyonu ortak raporu görüşüldü. Yenişehir Belediyesinin 51 amatör spor kulübüne toplamda 650 bin TL’lik maddi destek verilmesi ile ilgili madde kabul edildi. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, desteğin amatör spor kulüplerine hayırlı olmasını diledi.

Lisans öğrencilerine 6500 TL, ön lisans öğrencilerine 3000  TL destek verilecek

Yenişehir Belediye Meclisinde, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı için üniversiteyi lisans ve ön lisans düzeyinde kazanan Yenişehirli öğrencilere eğitim desteğinde bulunulması ile ilgili teklife ait komisyon raporu da görüşülerek, kabul edildi. Yenişehir Belediyesi, lisans öğrencilerine 6500 TL, ön lisans öğrencilerine 3000 TL destek verecek.  Başvurular Yenişehir Belediyesinin resmi internet sayfası üzerinden yapılacak. Başvurular ile ilgili tüm detaylar sosyal medya hesaplarından da duyurulacak.

Yenişehir Halk Kart tutarlarında artış yapılacak

Yenişehir Halk Kart’ı Ekim ayı tutarlarının kart sahibi vatandaşların hesaplarına yatırıldığını ifade eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yılbaşından sonra aylık tutarlarda ciddi bir artış yapacaklarını söyledi. 

Raşit Galip ve Süreyya Ağaoğlu’nun isimleri Yenişehir’de yaşatılacak

Mecliste, Türkiye’nin ilk kadın avukatı Süreyya Ağaoğlu ve eski Milli Eğitim Bakanı Raşit Galip’in adının Yenişehir Belediyesine ait parklarda yaşatılması ile ilgili madde görüşülerek, kabul edildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.