ÇAYBOYU, KULAK VE TARSUS BEYAZ KUM PLAJLARINDAKİ DENİZ SUYU TEMİZ

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Tarsus’u plaja kavuşturma çabaları devam ediyor.

Güncel Yayın: 28 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 28.09.2023 20:07:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın Tarsus’u plaja kavuşturma çabaları devam ediyor. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan incelemeler sonucunda Çayboyu mevkii, Kulak mevkii ve Tarsus Beyaz Kum Plajı'ndan alınan deniz suyu örnekleri mikrobiyolojik analizlere tabi tutuldu. Yapılan analizler sonucunda deniz suyunun yüzülebilir kalitede olduğu tespit edildi.

İnce, beyaz ve kükürtlü kum yapısı sayesinde önemli bir yere sahip olan Akdeniz’in incisi Tarsus Plajı’nın Tarsus Belediyesi tarafından halka kazandırılması için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü, Çayboyu mevkii, Kulak mevkii ve Tarsus Beyaz Kum Plajı'ndan alınan deniz suyu örneklerini detaylı bir şekilde inceledi. Mikrobiyolojik analiz sonuçlarına göre, deniz suyundaki koli basilinin ve bağırsak kaynaklı mikroorganizma sayısının, mevzuat tarafından belirlenen sınırların altında olduğu belirlendi.

“BU SONUÇLARIN DEVAMI İÇİN DÜZENLİ OLARAK DENETİMLERİMİZİ BİZLER DE SÜRDÜRECEĞİZ”

Deniz suyu kalitesinin yüzülebilir düzeyde olduğu bu analiz sonuçları, sağlık ve güvenlik açısından büyük bir önem taşıyor. Tarsus Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, "Halk sağlığı ve güvenliği her zaman önceliğimizdir. Deniz suyu kalitesinin bu derece iyi olması, hem yerel halkımız hem de turistlerimiz için büyük bir avantaj. Deniz suyu kalitesinin yüzülebilir seviyede olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Bu sonuçların devamı için düzenli olarak denetimlerimizi bizler de sürdüreceğiz " ifadeleri kullanıldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.