TARIMSAL ÜRETİMİN YOĞUN OLDUĞU BÖLGEDE BÜYÜKŞEHİR’DEN BİRİNCİ SINIF YOL ÇALIŞMASI

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, tarımsal üretimin yoğun yapıldığı Çukurova’da, D-400 Karayolu Tarsus Yenice kavşağı ile Çiçekli arasında kalan 13 kilometre uzunluğundaki yolu modern bir görünüme

Güncel Yayın: 08 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 08.10.2023 17:03:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, tarımsal üretimin yoğun yapıldığı Çukurova’da, D-400 Karayolu Tarsus Yenice kavşağı ile Çiçekli arasında kalan 13 kilometre uzunluğundaki yolu modern bir görünüme kavuşturdu.

Bozuk zemininden dolayı sürücülerin şikayetine neden olan ve tarımsal ürünlerin taşınmasında problem yaratan yolun bozuk zemini tamamen söküldü. Zemin sıkılaştırma ve iki kat sıcak asfalt dökümünü gerçekleştiren ekipler, çizgileme işlemini de sona erdirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, kent merkezinde gerçekleştirdiği kaliteli yol yapım çalışmalarını, üretimin yoğun olduğu ve sık kullanılan yol ağlarında da hayata geçirmeye devam ediyor.

Tarsus’a bağlı olan ve Çukurova’nın göbeğinde yer alan Çiçekli Mahallesi’ni D-400 Karayolu’na bağlayan 13 kilometre uzunluğundaki grup yolunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan asfaltlama çalışması tamamlandı.

Tarımsal üretimin oldukça yoğun yapıldığı ve bölgede bulunan birçok yerleşim yerinde yaşayan vatandaşların da sıklıkla kullandığı Çiçekli grup yolu, bozuk zemini nedeniyle şikayetlere neden oluyordu.

Çalışmalar kademe kademe hayata geçirildi

Bozuk zeminin sökümü ve sıkılaştırma işleminin ardından ilk kat sıcak asfalt serimini uygulayan ekipler, noksan görülen alanlarda ıslah işlemini uyguladıktan sonra ikinci kat sıcak asfalt döküm çalışması ve yol çizgileme işlemini de tamamladı. Üzerinde birçok KOBİ işletmesi, çiftlik ve bahçenin bulunduğu grup yolundaki çalışmalardan dolayı, vatandaşlar ve muhtarlar memnuniyetlerini dile getirdiler.

Muhtar Aksaç: “Yaşım 60, daha bu yolun böyle yapıldığını görmedim”

Tarsus’a bağlı Baltalı Mahalle Muhtarı Yakup Aksaç, yolun yeni halini çok beğendiklerini belirterek, “Grup yolları ile ilgili tüm sorunlarımızı çözdüğü için, Vahap Başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimi iletiyorum. Yaşım 60, daha bu yolun böyle yapıldığını görmedim. Çok şahane bir yol yaptılar” dedi.

Muhtar Tunç: “Dört dörtlük bir yola kavuştuk”

Çalışma yapılan yolun, 13 köyü birbirine bağlayan bağlantı yolu olduğunu ve eski halinin çok kötü olduğunu ifade eden Karaçerçili Mahallesi Muhtarı Taner Tunç ise, “Burası tüccarların, ticaretle uğraşan esnafların ve köylülerin yoğun bir şekilde kullandığı grup yoluydu. Geçmişte çok berbat durumdaydı. Bundan dolayı vatandaşlarımız da yolu kullanırken sıkıntı çekiyordu. Şu an dört dörtlük bir yol oldu. Başkanımız Vahap Seçer’e ve çalışma arkadaşlarına, şahsım ve bölge halkı adına sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.