TABİAT MUHAFIZLARI İŞ BAŞINDA: PLAJLARA AYAK İZİNDEN BAŞKA HATIRA BIRAKMAYIN!

Mersin Davultepe 100.Yıl Tabiat Parkı Gümüşkum Plajı İşletmecisi Çaaş Group ile Viranşehir 75. Yıl Ortaokulu ve Pota Eğitim Kurumları öğrencileri ve velileri ‘’Tabiat Muhafızları’’ etkinliğinde bir araya geldi.

Güncel Yayın: 29 Temmuz 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 29.07.2023 18:49:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Mersin Davultepe 100.Yıl Tabiat Parkı Gümüşkum Plajı İşletmecisi Çaaş Group ile Viranşehir 75. Yıl Ortaokulu ve Pota Eğitim Kurumları öğrencileri ve velileri ‘’Tabiat Muhafızları’’ etkinliğinde bir araya geldi. Mersin Davultepe 100.Yıl Tabiat Parkı Gümüşkum Plajı'nda gerçekleştirilen etkinlikte, insan eliyle kirletilen plajlara dikkat çekmek amacıyla öğrenciler ve sigara izmariti ve atık temizliği yaparak, plajlara ayak izinden başka hatıra bırakılmaması gerektiğine dikkat çektiler. Plaj kullanıcısı vatandaşlarında destek verdiği etkinlikte öğrenciler, hatıra olarak verilen sembolik madalya ile ‘’Tabiat Muhafızı’’ unvanı almaya hak kazandı.
Mersin Davultepe 100.Yıl Tabiat Parkı Gümüşkum Plajı'nda düzenlenen‘’Tabiat Muhafızı’’etkinliğinde Mersin Davultepe 100.Yıl Tabiat Parkı Gümüşkum Plajı İşletmecisi Çaaş Group ile Viranşehir 75. Yıl Ortaokulu ve Pota Eğitim Kurumları öğrencileri ve velileri, plajda sigara izmariti ve atık temizliği yaparak, plajlara ayak izinden başka hatıra bırakılmaması gerektiğine dikkat çektiler. Toplanan atıklar şaşkınlık uyandırırken, insanların çevreye verdiği zarara dikkat çekmek amacıyla, 100.Yıl Tabiat Parkı Gümüşkum Plajı girişinde sergilenmeye bırakıldı. 
Çevre bilincine yönelik farkındalığı arttırmayı hedefleyen aktivitelerin arasında yer alan kıyı ve plaj temizliği etkinliğinde; çocukların doğayı, canlıları ve özellikle deniz ekosistemini tanımaları, denizle ve doğayla bağ kurabilmeleri ve okulda doğaya yönelik öğrendikleri bilgileri doğanın içinde deneyimleri hedeflendi.
Doğaya bırakılan her bir çöpün, her bir atığın çevreye zararının çok yüksek olduğunu ve sadece dünyamıza değil, ülkemize de gerek toplum sağlığı gerekse ekonomik açıdan ciddi bir yük getirdiğini bu sebeple, günlük hayatımızda kullandığımız ürünler sebebiyle oluşan atıkları rastgele çevreye atmayıp doğayı koruyacak yöntem ve metotların olduğu, Çaaş Group yetkilileri tarafından öğrencilere aktarıldı.
Etkinlikte, öğrenciler için çevre bilinci oluşturulmasına yönelik oyun tabanlı eğitimler de verildi. Etkinliğe katılan öğrenciler, hatıra olarak verilen sembolik madalya ile ‘’Tabiat Muhafızı’’ unvanı almaya hak kazandı.
Çaaş Group yetkilileri, doğal mirasın gelecek nesillere aktarılması açısından ve çocukların çevre bilincine sahip olmasının önemine işaret etti. Aynı zamanda bu etkinliklerin sık sık düzenleneceğinin duyurusunu yaparak, çevre okulları ve tüm vatandaşları davet etti.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.