BÜYÜKŞEHİR ANAMUR’DA İSKELE YOLU’NU MODERNLEŞTİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, Tarsus’tan Anamur’a kadar kent genelinde yol çalışmalarını sürdürüyor.

Güncel Yayın: 14 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 14.12.2023 07:29:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, Tarsus’tan Anamur’a kadar kent genelinde yol çalışmalarını sürdürüyor. Yaz aylarında önemli bir turizm noktası olan Anamur İskele Yolu’nun modern bir görüntüye kavuşturulmasıyla; hem vatandaşlar, hem esnaf, hem de turizm işletmecileri rahat bir nefes aldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi, Tarsus’tan Anamur’a kadar kent genelinde yol çalışmalarını sürdürüyor. Yaz aylarında önemli bir turizm noktası olan Anamur’da hem vatandaşlar, hem esnaf, hem de turizm işletmecileri, yenilenen İskele Yolu sayesinde rahat bir nefes aldı. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından olan İskele Yolu, küçük kaldırımlar ve altyapısız yollar nedeniyle kullanışsız hale gelmişti. Büyükşehir tarafından yeniden inşa edilen yol sayesinde, İskele Yolu cazibe merkezi haline geldi.
Karan: “Yapılan çalışmalardan herkes çok memnun”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur, Bozyazı, Aydıncık Koordinatörü ve Meclis Üyesi Erdal Karan, iskelenin Anamur’un en canlı bölgesi olduğuna dikkat çekerek, bu bölgede yapılan çalışmaların da turizmin canlanması açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. İskele Yolu’nda yapılan çalışmaların halk tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Karan, “Esnaf da, halk da çok memnun. ‘Anamur’da Büyükşehir havası esmeye başladı’ yorumları alıyoruz” dedi. Büyükşehir sayesinde Anamur’un daha önce hiç görmediği hizmetleri aldığını aktaran Karan, “Anamur’a belli bir kalite geldi. Bu kalite, tabi ki esnafın işlerine de yansıdı. Bu yolun güzel olması, yoldaki tozun kalkmaması çok iyi oldu. Mersin’de neyse, buraya da aynı asfalt döküldü” ifadelerini kullandı.
Yapılan çalışmaların turizmi de canlandırdığını söyleyen Karan, “Ankara’dan, İstanbul’dan gelen herkes ‘Çok güzel olmuş’ yorumunda bulunuyor” diye konuştu. Büyükşehir’in Anamur’a daha birçok yatırım gerçekleştireceğine işaret eden Karan, önümüzdeki dönemlerde daha güzel şeyler yapılacağını kaydetti.
Büyükşehir sayesinde iskele modern bir görünüme kavuştu, turizm canlandı
Anamur esnafından Mehmet Deredi, hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, “Yoldan çok memnunuz. Akıcı ve sağlam olmasının yanı sıra yol genişledi. Bu sayede çevre de genişledi. İnsanlar daha rahat bu caddeye girip çıkabiliyor” dedi.
Esnaf Hülya Ergin de eskiden yolun çok kötü olduğunu, ancak şimdi modern ve güzel bir görünüme kavuştuğunu belirterek, “Herkes beğendi. Bize göre de güzel. Yani şöyle baktığınız zaman çok güzel görünüyor. Kaldırımlar da, yollar da hepsi çok muntazam oldu. Şimdi her şey daha farklı ve modern” ifadelerini kullandı.
Esnaf Mustafa Özcan ise yolun çok güzel olduğunu ifade ederek, “Uzun zamandır beklenen bir şeydi. İnsanlar artık temiz temiz gezebiliyor yollarda. Daha düzenli ve daha çok dikkat çekiyor. İlk geldiğimiz yıllara oranla, çok daha fazla yabancı turist de geliyor” dedi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.