BAŞKAN YILMAZ, HEMŞEHRİLERİYLE DEMOKRASİ NÖBETİNDE BULUŞTU

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Valiliği’nce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Demokrasi Yürüyüşü ve Nöbetine katıldı.

Güncel Yayın: 16 Temmuz 2023 - Pazar - Güncelleme: 16.07.2023 16:49:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin Valiliği’nce 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Demokrasi Yürüyüşü ve Nöbetine katıldı.

7 yıl önce gerçekleşen hain darbe girişiminde demokrasimize kast edenlere karşı imanıyla, cesaretiyle, milli iradeyle destan yazan Türk Milleti’nin şanlı duruşunu sergilediği 15 Temmuz gecesinin yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Mersin’de de aynı gurur ve inanç yaşandı.

15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen yürüyüş, Millet Bahçesi’nden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Başkan Yılmaz, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kent protokolü ve vatandaşlarla birlikte mehteran eşliğinde yürüyerek, coşkuya ortak oldu.

Yürüyüşün ardından demokrasi nöbetiyle sonlanan törende Başkan Yılmaz, hemşehrileriyle birlikte birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledi.

“AZİZ MİLLETİMİZ, O GECE DARBEYE, MANDAYA HAYIR DEDİ ve MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKTI”

Başkan Yılmaz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen Demokrasi Nöbetinde yaptığı konuşmada; “7 yıl önce bugün canlı yayınlarda, meydanlarda, sokaklarda, memleketimizin her yerinde bizzat yaşadığımız bir olayı bugün anıyoruz. Ordumuzla, askerimizle, polisimizle organize olmuş bir grup, 15 Temmuz’da bir kalkışma gerçekleştirdi. Bir darbe girişiminde bulundu. Bu milletin askerini, bu milletin üzerine sürdüler. Bu milletin silahları, uçakları ve her türlü imkânlarıyla milli irademizin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisimize ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne saldırdılar. Ancak milletimiz buna hayır dedi ve sokaklara döküldü. Milletimiz o gece darbeye ve mandaya hayır dedi ve milli iradeye sahip çıktı çok şükür. Bu da bizim ne kadar nitelikli bir toplum olduğumuzu, sıkıntılı ve dar zamanlarda birliğimizi, beraberliğimizi, Cumhuriyetimizi, devletimizi nasıl koruduğumuzu bir kez daha ortaya koydu. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Birlik ve beraberliğimiz daim olduğu, ortak yüksek geleceğimize doğru emin adımlarla ilerleme irademiz olduğu sürece çözemeyeceğimiz hiçbir güç yoktur inşallah” dedi.

Başkan Yılmaz, demokrasiye ve milli iradeye karşı yapılan hain saldırının 7. yıl dönümünde meydanları dolduran tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, hatıra fotoğrafı da çektirdi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.