TOROSLAR’DA BUDANAN AĞAÇ DALLARI, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YAKACAK OLARAK DAĞITILIYOR

“300 AİLEYE 100 TON ODUN YARDIMI YAPILDI”

Güncel Yayın: 18 Aralık 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 18.12.2023 21:10:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

“300 AİLEYE 100 TON ODUN YARDIMI YAPILDI”

Mersin’in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, budanan ağaçların dallarını vatandaşlara yakıt olarak dağıtıyor. Belediye, bu kapsamda 300 ihtiyaç sahibi aileye 100 ton odun yardımı yaptı.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından mevsim şartlarına göre düzenli olarak yürütülen bakım ve budama çalışmalarıyla; ağaçlar, sağlıklı ve estetik bir görünüm kazanırken, özellikle yol kenarlarında elektrik tellerine değen, kurumuş ve kırılma tehlikesi olan ağaç dalları ve gövdeleri de titizlikle budanarak temizleniyor.

Budama işlemlerinden elde edilen bu ağaç dalları ve parçaları yine ekipler tarafından Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde odun haline getirilip çuvallara doldurularak, belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere teslim ediliyor.

“AĞAÇ DALLARI ATIK OLMAKTAN ÇIKIYOR, VATANDAŞLARIMIZIN EVİNİ ISITIYOR

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Sosyal ve Çevik Belediyecilik” anlayışıyla çalışarak, ihtiyaç sahibi kişi ve ailelere imkanları ölçüsünde destek olduklarını söyledi.

“Vatandaşlarımızın rahatı ve huzuru için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyen Başkan Yılmaz; “Budama işlemlerinden ağaç atıkları oluşuyor. Elde edilen odunları israf etmiyoruz. İhtiyaç sahiplerimize yakacak olarak yardımda bulunuyoruz. Budanan ağaçlarımız, vatandaşlarımızın evini ısıtıyor. Bu çalışmamız da “Sıfır Atık” faaliyetlerimizin bir örneğidir. Bu çalışmamız kış boyunca devam edecek” diye konuştu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.