AKDENİZ BELEDİYESİ PSİKOLOGLARI KAHVE EŞLİĞİNDE EBEVEYNLİK SOHBETLERİNE DEVAM EDİYOR

Akdeniz Belediyesi psikologları tarafından gerçekleştirilen “Ebeveynlik Sohbetleri” çerçevesinde Turgutreis Kültür ve Sanat Evi’nde kadınlara yönelik ‘Ergenleri Anlamak’ konulu seminer gerçekleştirildi.

Güncel Yayın: 07 Aralık 2023 - Perşembe - Güncelleme: 07.12.2023 20:34:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Akdeniz Belediyesi psikologları tarafından gerçekleştirilen “Ebeveynlik Sohbetleri” çerçevesinde Turgutreis Kültür ve Sanat Evi’nde kadınlara yönelik ‘Ergenleri Anlamak’ konulu seminer gerçekleştirildi.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı psikologlar tarafından ilçedeki kültür ve sanat evlerinde periyodik olarak “Ebeveyn Sohbetleri” gerçekleştiriliyor. Bu ay Turgutreis Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilen sohbetin teması; ‘Ergenleri Anlamak’ oldu. Kahve eşliğinde kadınlara yönelik gerçekleştirilen seminerde Uzman Psikolog Gülnihal Bilim ve Uzman Pskikolog Duygu Ateş tarafından ebeveynlerin ergenlerle ilgili soruları ve sorunlarına yanıt verildi.

“En çok karşılaştığımız sorulara yönelik bir tema belirledik”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uzman Psikolog Gülnihal Bilim, Akdeniz Belediyesi psikologları olarak kültür ve sanat evlerinde her ay farklı konularda seminer düzenlediklerini kaydetti. Bu ay ki seminer konusunun ‘Ergenleri Anlamak’ olduğunu söyleyen Bilim, “Bu seminer konusunu seçme sebebimiz, psikolojik danışmanlıklarımız esnasında ergenlerle ilgili çok fazla soruların ve sorunların gelmesiydi. Daha çok, ‘ergen çocuğuma nasıl davranmalıyım? Hangi tutumları sergilersem daha doğru rehberlik etmiş olurum? Arkadaş ortamlarında farklı olumsuz alışkanlıklar edinmemek için neler yapmalıyız? Zaman zaman duygusal değişimlerine karşı neler söylemeliyim?’ gibi sorularla karşılaşıyorduk. Dolayısıyla bu konuyla ilgili tema seçtik ve kahve eşliğinde seminerimizi gerçekleştirdik” dedi.

“Ebeveynlerin aklında tüm soruları yanıtlamış olduk”

Ebeveynlerin aklındaki tüm soruların yanıtlandığını aktaran Bilim, “Bu noktada Akdeniz Belediyesi olarak hem kadınların, hem de çocukların sağlıklı aile kurabilmeleri, toplumda yer edinebilmeleri amacıyla pek çok çalışma yürütmekteyiz” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.