180 ÖĞRENCİ SATRANÇ EĞİTİMİNDEN MEZUN OLDU  

Tarsus Belediyesi'nin öncülüğünde faaliyet gösteren Ülker Aydın Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (STEM) Merkezi'nde, yeni döneme Ekim ayında başlayan ve halen devam etmekte olan satranç eğitimleri bugün 180 öğrencisini mezun etti.

Güncel Yayın: 10 Şubat 2024 - Cumartesi - Güncelleme: 10.02.2024 19:46:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Tarsus Belediyesi'nin öncülüğünde faaliyet gösteren Ülker Aydın Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik (STEM) Merkezi'nde, yeni döneme Ekim ayında başlayan ve halen devam etmekte olan satranç eğitimleri bugün 180 öğrencisini mezun etti. Düzenlenen sertifika töreninde Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, öğrenciler, veliler ve yaklaşık 300 vatandaş bir araya geldi.
Temel ve Orta seviye Satranç Eğitimlerinin yanı sıra akıl oyunları, robotik kodlama, ve mekatronik atölyelerinde eğitim alan öğrenciler, STEM Merkezi'nin sağladığı imkanlarla özgün düşünebilme, teknoloji tasarımı yapabilme ve yazılım geliştirebilme gibi beceriler kazanıyor. Uzun vadeli eğitimde başarıyı hedefleyen STEM Merkezi kursları, gençlerin problem çözme, yenilikçilik, icat yapma, özgüven ve öz-motivasyon gibi alanlarda gelişimine katkı sağlıyor, böylece gençler geleceğin mesleklerine daha donanımlı bir şekilde hazırlanıyor. Merkez, çocuklara akıl oyunları, robotik kodlama ve mekatronik atölyelerinde eğitim vererek özgün düşünebilme, teknoloji tasarımı yapabilme ve yazılım geliştirebilme gibi beceriler kazandırıyor. Bu çerçevede, yeni döneme Ekim ayında başlayan ve halen devam etmekte olan satranç eğitimleri, bugün 180 öğrencisini mezun etti. Törende Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşen etkinliğe, öğrencilerin yanı sıra veliler ve yaklaşık 300 vatandaş da katılım sağladı.
“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan sertifika töreninde yaptığı konuşmada, “Çocuklarımız eğitimi ne kadar sağlıklı alırsa, ciddi anlamda bu ülkede akılın ve bilimin ne kadar önemli olduğunu görürlerse görevinizi yerinize getirmiş sayılırsınız. Az önce içeri girerken velilerin gözlerindeki o mutluluğu gördüğümde gerçekten çok mutlu oldum. Benim tek isteğim vardır, hep yarınlardır. Onun için bilim, sanat, kültür akademilerinde sadece satranç ile ilgili kurslar düzenlenmiyor. Gençlere de kadınlara da çocuklarımıza yönelik 16 tane değişik kurslar düzenleniyor. Sertifika dağıttığımız kişi sayısı 10 binleri geçti. Ve şuna inanıyorum ki eğitim konusunda sadece merkezi hükümetlerin yaptıkları yeterli değildir. Yerel yönetimlerin de bir devlet ana gibi buna mutlaka hizmet etmesi gerekiyor. Eğitim sadece ve sadece milli eğitimin görevi değil. Elbette ki bana sordukları zaman en büyük eğitimi veren annelerdir babalardır. O yüzden bugün satranç için bu kurslara çocuklarınızı gönderdiğinizden dolayı hepinizi canı gönülden kutluyorum. Çocuklarımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.