TOROSLAR’IN KUVAYI MİLLİYE KARARGAHI’NDA 100 YILIN BULUŞMASI

BAŞKAN YILMAZ, KENT PROTOKOLÜNÜ, ÖĞRENCİLERİ VE SPORCULARI KARARGAHTA AĞIRLADI

Güncel Yayın: 27 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 27.10.2023 20:56:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

BAŞKAN YILMAZ, KENT PROTOKOLÜNÜ, ÖĞRENCİLERİ VE SPORCULARI KARARGAHTA AĞIRLADI 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın Buluklu Mahallesi’nde kente kazandırdığı Kuvayı Milliye Karargahı’nda 100 yılın buluşması gerçekleşti.

Başkan Yılmaz, Cumhuriyetin 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ı, kent protokolünü, öğrencileri ve sporcuları Toroslar Kuvayı Milliye Karargahı’nda ağırladı. Karargahın balkonundan şanlı Türk Bayrağı açıldı, milli duygular doruklara çıktı.

BAŞKAN YILMAZ, KARARGAHTA MİSAFİRLERİNE REHBERLİK ETTİ

Mersin’de milli mücadelenin destansı hikayesinin yaşayan bir örneği olan, Kuvayı Milliye mücadelesine ilişkin fotoğraflar, belgeler ve etnografik eserlerle donatılan yaklaşık 200 yıllık tarihi binada Başkan Yılmaz, misafirlerine bizzat kendisi rehberlik ederek, karargâh ile ilgili bilgiler verdi.

Ziyaretçiler, karargâhta adeta geçmişe yolculuk yaptı. Öğrencilere, milli mücadelenin ve Cumhuriyetin önemi anlatıldı.

Karargah ziyaretine, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın öncülüğünde; Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Toroslar İlçe Kaymakamı İbrahim Çenet, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan Vekili Dz.Alb. Oğuz Eryılmaz, Garnizon Komutanlığı Üs Savunma Birlikleri Komutanı Dz.Albay Zafer Çelik, 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Toprak, Aile ve Sosyal Hizmetler Mersin İl Müdürü Veysel Topkaya, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Mersin İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Emrah Ceviz, Toroslar İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Şahin ve Buluklu Mahalle Muhtarı Veli Dere ile tüm meslek mensupları, öğrenciler ve sporculardan oluşan 100 kişilik heyet katıldı 

“TARİH ŞUURUNUN GELECEK NESİLLERE AKTARILMASINA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Başkan Yılmaz, Mersin Valiliği ile birlikte yapılan restore çalışmalarının ardından 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümünde açtıkları Kuvayı Milliye Karargahı’nda, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ı, kent protokolünü ve öğrencileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Karargahın geçmişi ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Yılmaz; “Mersin’i işgal eden Fransız Kuvvetleri, işgal süresince yaklaşık 2 buçuk yıl boyunca burayı karargah olarak kullanmış. Kuvayı Milliye mücadelesinden ve düşmanı kovduktan sonra dedelerimiz de burayı karargah yapmışlar. Burası, Mersin’in genelini, limanını, giriş ve çıkışını gören bir tepede yer alıyor. Valiliğimizin tensipleriyle burayı restore ettik ve karargah haline getirdik. Çünkü Mersin gibi bir şehirde Kuvayı Milliye ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili bir yerin olması gerektiğini düşündük. Burada, Mersin’de Kurtuluş Savaşı’nda kan veren, can veren, alın teri akıtan ve mücadele eden herkesin resmi var, resmi yoksa ismi var. İstedik ki herkes, buraya gelsin, dedesini bulsun ve dedesinin verdiği mücadeleyi görsün. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramımız ve Türkiye Yüzyılının başlangıcı kutlu olsun” dedi. 

“ECDADIMIZI ASLA UNUTMAYACAĞIZ, ONLARIN MÜCADELESİNDEN GÜÇ ALACAĞIZ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da Mersin Valiliği ile birlikte restore edilerek açılan Kuvayı Milliye Karargahı’nda kendilerini ağırlayan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür etti.

Vali Pehlivan, karargah ziyaretinde çocuklarla ve gençlerle sohbet ederek; “Yeni bir yüzyıla, Türkiye Yüzyılı’na adım atarken, ecdadımızı asla unutmayacağız, onların mücadelelerinden güç alacağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına da daha güçlü bir şekilde, her alanda çalışarak, üreterek, eserler ortaya koyarak gireceğiz ve yol alacağız.  Hepiniz bu anlamda dedelerimizin, dedelerinizin manevi hatıralarına layık olacaksınız inşallah” diye konuştu.

Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.