BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN CUMHURİYET’İN 100. YILINA KUTLAMA MESAJI

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılının Türkiye tarihindeki en büyük dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Güncel Yayın: 25 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 25.10.2023 16:58:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılının Türkiye tarihindeki en büyük dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Cumhuriyet’in 100. yılını şu mesaj ile kutladı:

“Cumhuriyet, tarihimizin en büyük modernleşme hamlesiyle taçlandırılmış bir zaferdir. Gelecek nesillere gurur duyacakları bir Tarsus bırakmak amacıyla, cumhuriyetin mirasını korumaya kararlıyız. Cumhuriyetimizin 100. yılına adım attığımız bu dönem, Türkiye'nin tarihindeki dönüm noktalarından birini kutluyoruz. 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, ulusumuzun tarihini, kültürünü ve kimliğini şekillendiren bir dönemin başlangıcıydı. Cumhuriyetin 100. yılı, bu büyük dönüşümün ve gelişimin yıl dönümünü anmak için bir vesile olarak karşımızda duruyor. Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti temelinde, hak, hukuk ve adalet ilkelerine dayalı olarak kurulmuştur. Bu topraklarda, benzeri görülmemiş bir zaferin ardından kurulan ve birçok ülkeye örnek olan Türkiye Cumhuriyeti, imkânsızı başarmanın en büyük kanıtıdır. Özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın sembolüdür. Tarsus Belediyesi olarak şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını benimseyerek, üretimi artırarak ve toplumsal adaleti her alanda sağlayarak, Tarsus’umuzu uluslararası örnek kent seviyesine taşımak için çaba harcıyoruz. Tarsus’umuza ve ülkemize büyük katkılar sunmaya devam ediyoruz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öğrettiği gibi, Yalnızca tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak. Zenginlik ve onun doğal sonucu olan refah ve mutluluk sadece çalışkanların hakkıdır. Bu bilinçle, kararlılıkla ve cesaretle ilerliyor, kentimize, halkımıza, Atatürk'e ve O'nun kurduğu Cumhuriyete sahip çıkıyoruz. Çünkü Atatürk'ün bize mirası, insanlar için gece gündüz çalışmaktır. Geçmişten gelen bilgelikle ilerleyerek, geleceği aydınlatma yolunda ilerliyoruz. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahraman gazilerimizi rahmetle anarken, bu toprakları vatan kılan şehitlerimize minnettarlıkla yaklaşarak, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha coşkuyla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.