CHP’Lİ AV. OZAN VARAL: “TARSUS DEĞİŞİYOR, GELİŞİYOR, YENİDEN CAZİBE MERKEZİ OLUYOR."

Bizi birleştiren sebeplerle daha güçlü, daha kalkınmış Tarsus için yola çıkıyoruz!

Siyaset Yayın: 27 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 27.10.2023 20:54:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Bizi birleştiren sebeplerle daha güçlü, daha kalkınmış Tarsus için yola çıkıyoruz!

Tarsus her yönüyle sanayi, yatırım, ticaret, tarım ve turizm sektörlerinde yeniden bir çekim merkezi olacak!

Tarsus'u altyapısı, üstyapısı, kültürel yapısı, yerel yönetim kurumsal yapısı ile buna uygun hazırlamak için biz varız, çok çalışacağız!

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Tarsus Belediye Başkan A.Adayı Av. Ozan Varal, seçim çalışmaları kapsamında Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak ve Oda Meclis üyeleriyle buluştu.

Tarsus’un hızla büyümeye devam ettiğini ve buna göre projeler geliştirilmesi gerektiğini belirten CHP Tarsus Belediye Başkan A.Adayı Varal, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Tarsus değişiyor, gelişiyor, içinde bulunduğu kabuğu kırıyor.

Geriye baktığımıza Tarsus uzun yıllar öncesinde bölgenin çekim merkezi iken Adana ve Mersin'den insanlar eğlenmek üzere Tarsus'a gelirken, çeyrek asırdır Tarsuslular tatile gitmeyi bırakın, Tarsus'tan taşınıyorlar” ifadelerini kullandı.

Ozan Varal, “Tarsus yakın zamanda havaalanına kavuşuyor. Bölgesel havaalanının kargo özelliği de var. Burası da Mersin ve Adana'ya gelecek yerli ve yabancı turistler için Tarsus'u bir mola noktası gibi görmesine sebebiyet verecek. Bu da tabii olarak ekonomiye değer katacak.

Tarsus OSB yavaş yavaş faaliyete geçiyor. Burada sizlerin katkısı çok. Hepinize katkılarınızdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Yine Tarım OSB'de bitince istihdam artacak. Bizim önceliğimiz Tarsus'un gençlerinin gelecek kaygısını yok etmek. Organize Sanayi Bölgelerine belediye tarafından yapılacak yatırımlar bu önceliğe de katkı sağlayacaktır” dedi.

Tarsus'un turizm konusunda bir çekim haline gelmesi için yerel yönetimin ön açıcı, teşvik edici motive edici kolaylaştırıcı olması önemlidir diyen Av. Ozan Varal, “Bakınız Hz. Danyal Peygamberin makamı, Saint Paul, Eshab-ı Kehf, Gözlükule ve daha sayamayacağım bir çok tarihi eser, doğal güzellik Tarsus'u büyük bir çekim merkezi haline getiriyor. Sadece yapmamız gereken bunların ince çalışmalarını koordineli şekilde gerçekleştirmek.

Bakın bu sene ikincisi düzenlenecek sizlerin de büyük destek verdiği Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Tarsus Festivali, Tarsus'un adını dünyada duyulur bir hale getirdi. Geçen sene Kleopatra teması ile düzenlenen festivalin bu seneki teması Şahmeran, göre bu sene dünya ülkelerinden daha yüksek bir katılım gerçekleşeceğini öngörüyoruz.

Yani Tarsus her yönüyle sanayi, yatırım, ticaret, tarım ve turizm sektörlerinde yeniden bir çekim merkezi oluyor. Tarsus'u altyapısı, üst yapısı, kültürel yapısı, kurumsal yapısı ile buna hazırlamak gerekiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalar ile Tarsus'ta şu anda buna katkı sağlıyor aslında. Caddelerde yaptığı çalışmalar ile elektriği yer altına alarak, biçimsiz elektrik direklerini atarak modern bir kuş bakışı görünümünü sunuyor. Yine altyapı çalışmaları ile kanal temizliklerini de yaparak yepyeni bir çehre kazandırıyor. Önümüzdeki süreçte de Tarsus'u hep birlikte yeni bir görünüme hazırlayacağız.

Kısacası Tarsus yer altından yer üstüne Türkiye'nin çekim merkezi haline gelebilir. Bunu işleyecek bir yönetim anlayışını Tarsus'a hakim kılmak için bir yola çıktık. Tarsus'un tüm kurumları istişare halinde çalışarak, Ticaret Odası’ndan Borsasına, STKlardan derneklere,  görüş ayrımı yapmaksızın bütün siyasi partileri ile Tarsus Belediyesi birlik içerisinde çalışacak. Biz ayrımı olmayan bir Tarsus'u, ötekisi olmayan bir Tarsus'u kuracak, Tarsus'ta huzur içerisinde yaşayacağız. Tek amacımız bu. Bizim bir sloganımız var. Bizi Birleştiren Bir Sebep Var diyoruz; bu sebebin içinde sevgi var, kardeşlik var, huzur var, birlik var, Tarsus var. Bizi birleştiren en yegane sebep Tarsus!” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.