Mezitli’nin kadınları enginar üretiyor

Mezitli'de tarımsal üretim gerçekleştiren üretici kadınları, Solinova Üretici kadın Kooperatifini üyelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Güncel Yayın: 19 Ocak 2024 - Cuma - Güncelleme: 19.01.2024 15:00:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Mezitli'de tarımsal üretim gerçekleştiren üretici kadınları, Solinova Üretici kadın Kooperatifini üyelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Menderes Mahallesi’ndeki boş alanda ektikleri enginarların bakımlarını yapan kadınlarla bir araya gelen Başkan Tarhan, üretici kadınlarla sohbet etti.
Üretimin önemine değinen ve her fırsatta üretime destek olduklarını dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Güzel Mezitlimizin Menderes Mahallesi’nde çevremizdeki sitelerin ortasında bulunuyoruz. Çevremizde büyük bir alanda enginar üretimi yapılıyor. Belediyemizin desteklediğiyle Solinova Üretici Kadın Kooperatifi’nin çalışkan kadınlarıyla bir araya geldik. Burada çok güzel bir çalışma ortaya koymuşlar; Nisan ve Mayıs ayı gibi enginarların hasadına başlayacaklar. Belediyemizin hayata geçirdiği bu kent tarımının diğer kent tarımından çok farklı bir özelliği var. Kent tarımı kent içerisindeki imarlı arsalarda yapılıyor. Buradaki imarlı arsaların sahipleriyle inşaat yapılıncaya kadar her boş bulduğumuz arsaya kooperatimiz aracılığıyla değişik ürünlerin üretimini yaptırıyoruz. Kadınlarımız da topladıkları ürünleri tüketicilere satmış oluyorlar. Elde ettikleri gelirle de kız çocukların okumalarına katkı sağlamış oluyorlar. Türkiye’de bir ilk olan kent içerisindeki imarlı arsalardaki tarımsal üretim bu şekilde oluyor. Solinova Üretici Kadın Kooperatifi’nin tüm çalışanlarına teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Başkan Tarhan’ın üretime ve kooperatif çalışmalarına destek olduğunu ifade eden Solinova Üretici Kadın Kooperatifi kurucu ortağı Şenol Çavuş “Başkanımız Neşet Tarhan’ın destekleriyle belirlenen alanlarda üretim yapıyoruz. Sadece enginar değil farklı ürünlerde ekiyoruz. Mezitli’nin çeşitli bölgelerinde boş alanları kullanıyoruz. Üretim anlamında Başkanımız Neşet Tarhan’ın çok fazla çalışmaları var. Kendilerini üretime desteklerinden dolayı tebrik ediyoruz Kooperatif olarak 15 farklı kadınımız ile birlikte enginar çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.