AK Parti Milletvekili Kıratlı’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

AK Parti Mersin Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Kıratlı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda,

Güncel Yayın: 10 Ocak 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 10.01.2024 13:12:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

AK Parti Mersin Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Kıratlı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Basın mensupları, kamuoyunun haber alma hakkı doğrultusunda hakikati gözeterek hızlı, doğru ve tarafsız şekilde görevini icra ederek toplumlar için şüphesiz en önemli bilgi kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

Kıratlı, gazeteciliğin demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu vurguladığı mesajında, gazetecilerin toplumun bilgiye erişim hakkını savunarak ve kamuoyunu aydınlatarak önemli meseleleri gündeme getirmesiyle birlikte demokratik süreçlere katkı sağladığını belirtti.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, mesajının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

“Toplumun aydınlanması, doğru haberlere ulaşması için birer kılavuz görevi üstlenen basın mensupları demokrasinin korunmasında önemli bir rol oynar.

Basın mensupları doğruyu arama, gerçekleri gün yüzüne çıkarma ve toplumu bilgilendirme konusundaki çabalarıyla büyük bir sorumluluk taşımaktadır. Basın mensuplarının doğru ve tarafsız haberleri sayesinde toplum olarak daha bilinçli, daha şeffaf ve daha demokratik bir yapıya sahip oluyoruz.

Bu özel günde, sizlere teşekkür etmek ve gösterdiğiniz fedakarlık için minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum.

Teknolojinin gelişmesiyle beraber bilgi kirliliğinin hızla yaygınlaştığı, dezenformasyonun ve kara propagandanın gerçeklerin önüne geçtiğini üzülerek gördüğümüz şu günlerde gece gündüz demeden büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarken, sağlık, başarı ve kolaylıklar diliyorum.“

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.