DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN SAĞLIK MERKEZİ TARSUS’TA YÜKSELİYOR!

Tarsus Belediyesi, toplum sağlığını ön planda tutan ve kente büyük kazanımlar sağlamayı hedefleyen öncü bir proje olan "Sağlık Yerleşkesi"ni son aşamaya getiriyor.

Güncel Yayın: 28 Temmuz 2023 - Cuma - Güncelleme: 28.07.2023 11:49:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News
Tarsus Belediyesi, toplum sağlığını ön planda tutan ve kente büyük kazanımlar sağlamayı hedefleyen öncü bir proje olan "Sağlık Yerleşkesi"ni son aşamaya getiriyor. İş sağlığı ve güvenliği, meslek hastalıkları, çevre sağlığı, ana-çocuk sağlığı ve spor sağlığı gibi birçok alanda faaliyet gösterecek bu benzersiz sağlık merkezi, Türkiye'de ve dünyada eşi benzeri bulunmayan nitelikleriyle dikkat çekiyor.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından hayata geçirilen ‘’Sağlık Yerleşkesi’’ projesi, D400 karayolu üzerinde tamamlanıyor. Temelinde kullanılan sağlam C-35 beton ile depreme dayanıklı yapılar arasında yer alacak olan "Sağlık Yerleşkesi," bölgede yaşayanların sağlık düzeyini artırmayı ve toplum sağlığına katkı sağlamayı amaçlıyor. "Sağlık Yerleşkesi" içerisinde sağlık alanında çeşitli hizmetler sunulacak. Gezici sağlık hizmetleri, temel laboratuvar hizmetleri, sağlık taramaları ve eğitim gibi önemli faaliyetler, tüm halkın sağlık bilincini artırmaya yönelik olarak düzenlenecek. Proje, özellikle öncelikli hedef gruplara yönelik farkındalık ve duyarlılık oluşturarak sağlık bilgi ve becerilerini artırmayı, toplumda olumlu davranış değişiklikleri meydana getirmeyi hedefliyor.
ORTAK SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ BULUNACAK
İş sağlığı ve güvenliği konusunda da dikkat çeken "Sağlık Yerleşkesi," kamuya ve özel sektöre ait tüm iş yerlerine yönelik sağlık güvenlik birimiyle hizmet sunacak. İşverenler, işveren vekilleri, çalışanlar, çıraklar ve stajyerler gibi tüm çalışanlar, iş sağlığı ve güvenliği alanında destek alabilecek. Ayrıca, gezici iş sağlığı araçları sayesinde, uzak yerleşim yerlerine de sağlık hizmetlerinin ulaştırılması planlanıyor.
İŞ HİJYEN VE GIDA LABARATUVARI HALKA HİZMET SUNACAK
Sağlık Yerleşkesi'nin bir diğer önemli bölümü, iş hijyeni laboratuvarı ve gıda laboratuvarı olacak. Bu laboratuvarlar sayesinde işyerlerinde gürültü, toz, kimyasal maddeler, hava kalitesi, hava kirliliği ve su analizleri gibi önemli ölçümler gerçekleştirilebilecek. Aynı zamanda gıda denetimleri de titizlikle yapılacak ve Gıda Laboratuvarında fiziksel analizler, kimyasal analizler, mikrobiyolojik analizler ve PCR laboratuvarı çalışmaları da yer alacak.
SPOR ALANI DA YER ALACAK
Spor sağlığına verilen önemin bir ifadesi olarak, "Sağlık Yerleşkesi" içerisinde sporcu sağlığı merkezi de bulunacak. Amatör ve profesyonel spor kulüpleri, okullar ve bireysel sporcular, sağlık koruma ve performans geliştirme hizmetlerinden yararlanabilecekler.
TARSUS SAĞLIK ALANINDA ÖRNEK BİR MERKEZ OLUYOR
Tarsus Belediyesi'nin vizyoner ve öncü projesi "Sağlık Yerleşkesi," halkın sağlık düzeyini yükseltmeye, iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturmaya ve toplum sağlığına büyük katkılar sağlamaya hazırlanıyor. Bu benzersiz sağlık merkezi, Tarsus'a kazandırılarak bölgenin sağlık alanında örnek olacak bir merkezi haline gelecek. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’Eğiten Üreten Sağlıklı Kültürlü Tarsus demiştik, biz bu mottomuzla ilgili her şeyi yaptık. Bir hastane yapılıyor Tarsus’ta ve bu hastanenin ne Türkiye’de ne dünyada eşi benzeri yok. İş sağlığı iş güvenliği ve sporcu sağlığı yerleşkesi gibi çok önemli bir hastane yapılıyor. İhalesini de yaptık. Tarsus'un sağlık alanında örnek bir merkez olma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘’ dedi.
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.