TARSUS BELEDİYESİ, CUMHURİYET BAYRAMI'NA COŞKULU KUTLAMA YAPTI!

Tarsus Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gurur ile kutladı.

Güncel Yayın: 31 Ekim 2023 - Salı - Güncelleme: 31.10.2023 20:37:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Tarsus Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gurur ile kutladı. Tarsus'ta gerçekleşen kutlamalarda sahne alan ünlü sanatçı Volkan Konak, Cumhuriyet'in heyecanını ve coşkusunu Tarsuslulara aktardı. 25 bin 300 kişinin katıldığı konserde izleyici rekoru kırıldı.  Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, " Bu ülkenin tek kurtarıcısı, tek kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yoldan ilerleyerek vatanımıza, bayrağımıza ve cumhuriyetimize sahip çıkarken dimdik ayakta durduk. Konserler, sergiler, fuarlar, tiyatrolar ve etkinlikleri coşkuyla cumhuriyetle kutlayan bir Tarsus var artık. Bu yarattığınız Tarsus'u gelin bugün tüm Türkiye'yi anlatalım. Tarsus'u daha güzel şehir yapacağım, Tarsus'u Türkiye'nin en güzel şehri yapacağım ve Tarsus'u il yapacağım. Hepinize söz veriyorum. Ne mutlu ne mutlu Türk'üm diyene, ne mutlu Tarsusluyum diyene. Tarsus’umuzdan Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir kutlamayla ikinci yüzyıla selam olsun" dedi.

TARSUS’TA TARİHİ KONSER VE KUTLAMA

Cumhuriyetin 100. yılında Tarsus Belediyesi, Kuzey’in Oğlu Volkan Konak konseri gerçekleştirdi. Tarsus'taki tarihi konser ve kutlamada 25 bin 300 kişi bir araya geldi. Volkan Konak'ın sahne performansı büyük ilgi gördü. Sevilen sanatçının seslendirdiği parçalarla birlikte 25 binden fazla vatandaş Cumhuriyetin 100. yıl coşkusunu en yüksek seviyede yaşadı. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ünlü sanatçı Volkan Konak'a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Katılımcılar, cep telefonlarının ışıklarını açarak görsel bir şölen oluşturdu. Volkan Konak konseri öncesi birbirinden güzel eserlerle sahne alan Kent Orkestrası, Cumhuriyet özel performansları ile sahne alan 3 kuşak çocuk korosu ve muhteşem sahne performansıyla Tarsuslulara büyük coşku yaşatan DJ Doğukan Alsay izleyicileri büyüledi. Birbirinden güzel parçalarla Tarsuslulara muhteşem bir gece yaşatan Volkan Konak, Cumhuriyetin 100. yıl kutlamalarına gösterilen büyük ilgi için teşekkür ederek Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Sık sık Tarsuslularla konser esnasında diyalog kuran Volkan Konak Tarsus’un enerjisini çok sevdiğini belirtti.

“NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE, NE MUTLU TARSUSLUYUM DİYENE”

Konserde Cumhuriyet’in 100. Yılını kutlayan Başkan Bozdoğan, “İkinci yüzyıla hazır mısınız? Bu ülkenin tek kurtarıcısı, tek kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yoldan ilerleyerek vatanımıza, bayrağımıza ve cumhuriyetimize sahip çıkarken dimdik ayakta durduk. Cumhuriyet'in değerlerini adımız gibi ezberledik. Çocuklarımıza Cumhuriyet kazanımlarını anlattık. Onların sahiplenmelerini inanmalarını sağladık Atatürk'ün kurduğu ülkemizi yüzyıl sonra bugünlere getirdik, sahip çıktık. Artık ikinci yüzyılda yaşama, yaşatma ve koruma vakti geldi. Bugün ikinci yüzyılın birinci günü. Bu gece Tarsus'ta Atatürkçülükten asla ödün vermeyen muhteşem bir sanatçıyı ağırlıyoruz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Hani köy olarak tabir ettikleri Tarsus vardı ya, alanlarda on binlerce genç, on binlerce kadın var, on binlerce çocuk var. Konserler, sergiler, fuarlar, tiyatrolar ve etkinlikleri coşkuyla cumhuriyetle kutlayan bir Tarsus var artık. Bu yarattığınız Tarsus'u gelin bugün tüm Türkiye'yi anlatalım. Tarsus'u daha güzel şehir yapacağım, Tarsus'u Türkiye'nin en güzel şehri yapacağım ve Tarsus'u il yapacağım. Hepinize söz veriyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene, ne mutlu Tarsusluyum diyene… Sevgili Tarsuslular, hepinizle gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı

VOLKAN KONAK, “ TARSUS, HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR, BAŞKANINIZ TARSUS’U YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞIYOR”

Tarsus’un çok güzel bir yer olduğunu belirten Volkan Konak, “ Başkanımız Haluk Bozdoğan sağ olsun Tarsus’u yükseltmeye çalışıyor. Sanata, kültüre, festivallere önem veriyor tanıtmak için. Üvey evlat demeyeyim de bir yetim öksüzlük hissediyorum bu Tarsus'ta. Ya milattan önce 8 binden beri gelen birçok inancın başkenti veya inancın merkezi Tarsus daha yukarıda olmalıydı. Yani bir mütevazılık mı yapıyorsunuz, ne yapıyorsunuz bilmiyorum ama Tarsus çok hak ediyor. Çok güzel bir yer gerçekten öyle ya. O yüzden fazla mütevazı olmayın. Bundan sonra sesiniz gür çıksın ya. Evet, Tarsus önemli benim için. Vallahi öyle çok önemli bir tarihi şehrimiz Hatay gibi, Tarsus'ta çok önemli. Cumhuriyetimizin 100.yılını Tarsus’ta kutlamak çok başka hele hele 100. Yılın ilk gününü kutlamak bizlerde burayı ölümsüz kılacak. Ayaklarınıza sağlık, sizi çok seviyorum Tarsus..” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.