TARSUS BELEDİYE BAŞKANI DR. HALUK BOZDOĞAN GÜNDEME DAİR SORULARI YANITLADI

BAŞKAN BOZDOĞAN TİYATRO VE PROJELERLE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Güncel Yayın: 09 Ağustos 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 09.08.2023 13:06:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News

BAŞKAN BOZDOĞAN TİYATRO VE PROJELERLE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, gündeme dair merak edilen soruları cevaplamak üzere katıldığı bir televizyon programında, Tarsus’ta sürdürülen çalışmaları, projeleri ve tüm gelişmeleri değerlendirdi. Yapılan hizmet çalışmalarını dile getiren Başkan Bozdoğan, “Her yerde 7 buçuk liraya satılan ekmeği şu an belediye olarak üç liraya satıyoruz. İkinci ekmek fabrikamız açılıyor. Günlük ekmek sayımız 135 bin olacak. Yaptığım bütün hizmetler Tarsus’um için.” ifadelerini kullandı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, katıldığı bir televizyon programıyla izleyicilerle buluştu. Programda aynı zamanda Sanatçılar Cezmi Baskın ve Deniz Oral’da yer aldı. Başkan Bozdoğan, canlı yayında Tarsus'un geleceğine yönelik önemli projeleri anlattı. Kentin kalkınması ve yaşam kalitesinin artırılması için yürütülen çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Toplumun beklentilerine ve ihtiyaçlarına odaklanarak, şehrin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi için çaba harcadıklarını vurguladı.

“GÜNDE BİN 500 KİŞİ İZLİYOR”

Tiyatronun çok eski dönemlerde Tarsus’ta sahnelendiğini değinen ve bu fikri ortaya çıkardıklarını söyleyerek konuşmalarına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Aslında çıkış noktamız çok basitti. Ben doğmadan önce bile tiyatro oyuncuları, köyleri traktör ve römorkla gidip oyunlarla köylere kadar gidip sergilerlerdi. Bizim ilk düzenli olarak yaptığımız tiyatronun aslında bir çıkış noktasıydı. Turgut Özakman'ın çok güzel tanımı var. Tiyatro insanı, insana, insanla, insanca, anlatma sanatıdır der. Aslında konumuz insan. Yani o insanlara nasıl ulaşabiliriz? Köylere nasıl gidebiliriz? Mahallelere nasıl gidebiliriz? Yani şu an bile 9 gün oldu. 15 bin seyirci geldi. Çok değerli tiyatro sanatçılarının kendilerinin varlığı bile insanları oraya çekiyor. Ve insanlar şu sıcak havada yaylada denizde olmasına rağmen koşa koşa tiyatro alanlarını dolduruyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum bu konuda.” ifadelerini kullandı.

CEZMİ BASKIN, “SOSYAL BİR İLETİŞİMDİR, TİYATRO İNSANIN İNSANA KARŞI İLETİŞİMİDİR”

Tiyatroyu direk olarak insanlara ulaştırabilmenin önemine değinen Cezmi Baskın “İnsanlar televizyonda, sinemada gördüğü insanları canlı bir şekilde karşılarında görüyorlar. Ve onlarla iletişim kurmaya çalışıyorlar. Sevgilerini akıtıyorlar sahneye. Gördükleri zaman sarılıyorlar bize ve bu güzel bir şey. Yani tiyatronun sosyal yanını olumlu anlamda ağırlaştıran bir çalışma olduğu için Sayın Başkan'a çok teşekkür ediyoruz. Çünkü halkla biz biraz koptuk. Televizyon herkesin evinde ama temas yok. O yüzden çok faydalı bir iş. Çok teşekkür ederiz size. Yapılan bu iş maksadına ulaştı. Sosyal bir iletişimdir tiyatro, insanın insana karşı iletişimidir. Nefes alışverişidir, görüntüsüdür. Yani bizi televizyonda sadece iki boyutlu seyrediyorlar. Ama tiyatroda yan yanayız. Nefes nefeseyiz, böyle büyük gruplar düşünsenize bin 500 kişi seyrediyor her akşam bizi. Bir ay içinde belki kaç bin olacak?” şeklinde konuştu.

DENİZ ORAL, “SANATIMIZLA TEDAVİ EDİYORUZ”

Deniz Oral “Aslında bir nevi doktoruz biz tedavi ediyoruz yani. Güldürerek, düşündürerek. Birlikte o enerjiyi, sinerjiyi yaratıyoruz mahalle mahalle. Yani biz tedaviyi üstleniyoruz. Sanatımızla tedavi ediyoruz.” şeklinde açıkladı.

“EN AZ 300, 400 KİŞİ AYAKTA İZLİYOR”

Alanları tıklım tıklım dolduran Tarsus halkına teşekkür eden Başkan Bozdoğan, “Ben tekrar Tarsus halkıma gerçekten çok teşekkür ediyorum. Öyle bir sahiplendi ki alanları bin 250 tane sandalye koyuyoruz izlemeleri için yetmiyor. En az 300, 400 kişi ayakta izliyor hem de bu sıcakta. Etkinlikte halkın içerisine gidiyorum. Ben protokole falan da oturmuyorum. Halkın içindeyiz dedim. Çünkü insanlar artık karanlığa oy vermez. Aydınlık yüzleri tanıyor, aydınları biliyor. Ve insanları artık aydınlığa koşmak istiyor. Yani tarih boyunca da hep derdimiz öyle değil mi?” ifadelerini kullandı.

“GÜNLÜK EKMEK SAYIMIZ 135 BİN OLACAK”

Tarsus’ta ekmek fiyatlarının 3 TL olduğunu vurgulayan Başkan Bozdoğan “Şu an Tarsus'ta üç lira. Her yerde 7 buçuk liraya satılan ekmeği şu an belediye olarak üç liraya satıyoruz. İkinci ekmek fabrikamız açılıyor. Bu ay içinde Allah izin verirse faaliyete geçecek. Günlük ekmek sayımız 135 bin olacak. Bu ciddi bir rakam. Şu an 40-50 bin arasında seyreden ekmek sayımız ikinci fabrikamızdan sonra 130 bine çıkacak.” diyerek çalışmalardan bahsetti.

“HALK SAHİLE KAVUŞMAK İSTİYOR”

Tarsus Beyaz Kum Plajı’nda yaşanılan olayları anlatan Başkan Bozdoğan, “Özellikle bir ay öncesinde yine ulusal televizyonlara konu oldu. Öylesine bir gündem yarattılar ki yine burada Tarsus Belediyesi'nin belediye hizmet alanları var ve biz plaja yol yaptık. Kimse sahile ulaşamıyordu. Bizim burada yapmak istediğimiz park alanları, otoparklar, betona boğmadan halkımızın rahatlıkla denize gitmesini sağlamaktı. Doğal sit alanına tarım yapamazsınız.” dedi.

 “TÜRKİYE'DE TEK ATIK BEDELİNİ ALMAYAN İLÇE BELEDİYESİ TARSUS BELEDİYESİ”

Halkın en büyük sıkıntısının ekonomik sıkıntılar olduğunu dile getiren Başkan Bozdoğan, “Bugün benim halkımın en büyük sıkıntısı ekonomik sıkıntılar. Biz bunları konuşmalıyız. Böylesine ciddi sorunlar var ki yerel yönetimlerin halkın bu ekonomik sıkıntılarına karşı ne yapabilir? Onlara daha çok nasıl yardımcı olabilir?  Su fiyatlarına atık bedellerini faturaya yansıtmadan farka nasıl gidebilir? Bunların hesabını yapmalıyız. Şu anda Türkiye'de tek atık bedelini almayan ilçe belediyesi Tarsus Belediyesi. Çünkü halkımızın cebinde kalsın o para. Yani o para belediyenin kasasına gireceğine vatandaşın cebinde kalıyor. Zaten belediyeye gelen para da halkın parası.” şeklinde konuştu.

“53 TANE KORULUK, 45 TANE YENİ PARK AÇTIK”

Tarsus Belediyesi olarak yapılan çalışmalara değinen Başkan Bozdoğan, “Tarımda Türkiye'nin en iyi tarım bölgesiyiz, tren yolu alttan geçiyor. Yıllarca tartıştığımız olaydı. Evet belediye olarak bunlara proje bile yaptık. Kentin merkezinde 122 dönüm yeşil alan kalıyor. Daha fazla yeşil alan için 53 tane koruluk, 45 tane yeni park açtık.” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.