CHP’li Kış: “Dünyanın Ayakta Alkışladığı Filenin Sultanları ABD’de Yalnız Bırakıldı”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Dünya Şampiyonu olan Filenin Sultanları’nın Hükümet tarafından yalnız bırakılmasına tepki göstererek, Gençlik ve Spor Bakanı’na yazılı soru önergesi verdi.

Güncel Yayın: 19 Temmuz 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 19.07.2023 13:53:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Dünya Şampiyonu olan Filenin Sultanları’nın Hükümet tarafından yalnız bırakılmasına tepki göstererek, Gençlik ve Spor Bakanı’na yazılı soru önergesi verdi.
FIVB Voleybol Milletler Ligi'nde, A Milli Kadın Voleybol Takımımızın, heyecan dolu bir maçın ardından, dünya şampiyonu olarak ülkemize büyük bir gurur yaşattığını ifade eden Gülcan Kış, böylesi önemli bir maçta ilk altın madalya aldığımız ve dünya şampiyonluğu aldığımız bir maçta gözlerin Gençlik ve Spor Bakanı’nı da aradığını ifade etti.
Gençlik ve Spor Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle önerge veren Gülcan Kış, böylesi bir  zafer gününde  Bakanın olmamasını eleştirirken, bir taraftan da günlerce iktidar yanlısı bazı  gazetelerde Kadın Voleybol oyuncuların hedef haline getirilmesine tepki gösterdi.
CHP’li Kış, A Milli Kadın Voleybol Takımımızdan, Dünya basınında; “Voleybol ülkesi Türkiye”, “Türkiye Parlıyor” diye övgü ile söz edilirken, hükümete yakın bazı gazeteler tarafından manşetlerde “Milli Utanç” diye çirkin ifadelerle hedef gösterilip, linç edilmesine karşı çıkarken, bu durumu Gençlik ve Spor Bakanı’na sordu.
Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “bu başarının ardında Cumhuriyet devrimlerine, Atatürk ilkelerine bağlı, laik, başı dik, özgür Türk kadınının” olduğunu ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin adını bütün dünyada yükselten, bayrağımızı dalgalandıran Filenin Sultanlarının tüm oyuncularına, tüm teknik ekibe CHP adına teşekkür etti.
Gülcan Kış, şampiyonluğu sadece bir mesaj yayımlayarak kutlayan, Gençlik ve Spor Bakanı’na önergede şu soruları yöneltti:
FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nde Çin’i 3-1 mağlup ederek ilk kez altın madalya kazanıp dünya şampiyonu olan Filenin Sultanları ülkemizin bu zor günlerinde herkesi sevince boğmuştur. Ancak Gençlik ve Spor Bakanı olarak şampiyonluk gecesinde bulunmamanızın gerekçesi nedir? Bu tutumunuzda geçmiş dönemde bazı ilahiyatçıların A Milli Kadın Voleybol takımını hedef göstermesi mi yatıyor?  Ya da katılmamanız yönünde bir talimat mı aldınız?
A Milli Kadın Voleybol Takımımız Cumhuriyetin 100. yılında tüm dünyaya başarısından söz ettirirken, ülkemizde siyasi iktidara yakınlığı ile bilinen bazı medya kuruluşlarında “Milli Utancımız” şeklinde akıl almaz, kabul edilemez karalamalarla linç edilmesi hakkında bir yaptırımınız olacak mı
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, ABD’deki Milletler Ligi Final Maçında şahsınız ve Bakanlığınız nezdinde yalnız bırakılırken, tüm dünyanın kutladığı bu başarıyı sadece tebrik mesajı yayımlayarak kutlamayı yeterli buluyor musunuz?
 
 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.